Κίνδυνος διάλυσης του Ηνωμένου Βασιλείου -Θέλουν απόσχιση Σκωτία και Β.Ιρλανδία - iefimerida.gr

Κίνδυνος διάλυσης του Ηνωμένου Βασιλείου -Θέλουν απόσχιση Σκωτία και Β.Ιρλανδία

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ντόμινο εξελίξεων προκαλεί το Brexit, αφού, πέραν όλων των άλλων πολιτικών συνεπειών, ενδεχομένως να προκαλέσει και απόσχιση της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας! Ηδη οι δύο περιοχές έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα ότι οι ίδιες βλέπουν το μέλλον τους στην ΕΕ.

Η Σκωτία βλέπει το μέλλον της στους κόλπους της ΕΕ. Αυτό δήλωσε σήμερα η πρωθυπουργός της Νίκολα Στέρτζον, μετά την ψήφο των Σκωτζέζων υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες στη Βρετανία.

"Η ψηφοφορία εδώ καθιστά σαφές ότι οι Σκωτζέζοι βλέπουν το μέλλον τους στους κόλπους της ΕΕ", δήλωσε η Στέρτζον.

"Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά η Σκωτία μίλησε και μίλησε αποφασιστικά", σημειώνει σε ανακοίνωσή της.

Βόρεια Ιρλανδία: Δημοψήφισμα για μία ενωμένη Ιρλανδία;

Το Σιν Φέιν, η πρώην πολιτική «βιτρίνα» του IRA κάλεσε νωρίς το πρωί σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ένωση της Ιρλανδίας μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μέσων ενημέρωσης.

Το Σιν Φέιν τονίζει ότι το δημοψήφισμα για την Ευρωπαϊκή Ενωση «έχει τεράστιες συνέπειες στη μορφολογία του βρετανικού κράτους», δεδομένου ότι η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδία ψήφισαν υπέρ της παραμονής στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Brexit Σκωτία Βόρεια Ιρλανδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ