Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία [εικόνες]

Tο Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Η Ανοιχτή Αγκαλιά» επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συζήτησε με γονείς αλλά και εθελοντές.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκινημένος και έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους εκείνους που, όπως είπε, «αφιερώνουν πολύτιμες ώρες, αλλά κυρίως δίνουν ένα περίσσευμα καρδιάς και ψυχής για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν αυτά τα παιδιά, που έχουν τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τόσο ιδιαίτερες δεξιότητες».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μητέρα του Μαρίκα η οποία, όπως είπε, τον έμαθε από μικρό παιδί να αντιμετωπίζει «με μια ιδιαίτερη ευαισθησία ακριβώς αυτές τις περιπτώσεις των συνανθρώπων μας, που είχαν την τύχη ή την ατυχία - ανάλογα όπως το δει κανείς - να γεννηθούν με αυτές τις ειδικές δεξιότητες.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «το μέτρο της κοινωνικής και πολιτικής μας ευαισθησίας είναι ακριβώς το πως αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους» επισημαίνοντας πως πολλές φορές δεν είναι καν ζήτημα πόρων, αλλά ζήτημα στάσης ζωής. «Είναι ζήτημα στοιχειώδους αξιοπρέπειας και είναι και ζήτημα αγάπης και εμπιστοσύνης, χαρακτηριστικά που, παρά τις δύσκολες στιγμές που περνάμε και τη μεγάλη κρίση, στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας, η αγάπη και η ανθρωπιά περισσεύουν» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ έχει εγκαινιάσει ένα καινούργιο κύκλο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου σιωπηλά, χωρίς να επιδιώκει καμία ιδιαίτερη προβολή, θα κάνει, όπως τόνισε, ό,τι περνάει από το χέρι της να υποστηρίξει ακριβώς τέτοιες δομές και τέτοιες δράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ