Καφετζόπουλος: Η Επίδαυρος πρέπει να κλείσει - Στον Παρθενώνα θα κάναμε καραγκιοζιλίκια με χλαμύδες; - iefimerida.gr

Καφετζόπουλος: Η Επίδαυρος πρέπει να κλείσει - Στον Παρθενώνα θα κάναμε καραγκιοζιλίκια με χλαμύδες;

φωτογραφία αρχείου: eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Να σταματήσουν οι άνθρωποι να της συμπεριφέρονται σαν να είναι θεατράκι».

Αυτό δήλωσε ο Αντώνης Καφετζόπουλος, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, τα πρόσωπα και τις παραστάσεις του καλοκαιριού.

«Η γνώμη μου είναι ότι η Επίδαυρος πρέπει να κλείσει και να σταματήσουν οι άνθρωποι να της συμπεριφέρονται σαν να είναι ένα θεατράκι. Η Επίδαυρος είναι ένα πολύ σοβαρό μνημείο από την αρχαιότητα και πρέπει να παραμείνει ένα μνημείο, αρχαιολογικός χώρος και μουσείο, τίποτα άλλο» ήταν η δήλωση του Αντώνη Καφετζόπουλου.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παίζουμε στην Επίδαυρο, κανένας απολύτως. Είμαι της άποψης ότι οι αρχαιολογικοί χώροι πρέπει να είναι αρχαιολογικοί χώροι. Εκτάκτως μπορεί να συμβαίνουν εκδηλώσεις. Στον Παρθενώνα δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα πηγαίναμε να κάνουμε καραγκιοζιλίκια με χλαμύδες επειδή έτυχε να είναι στο κέντρο της πόλης. Το σεβόμαστε αυτό. Κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να σεβαστούμε και την Επίδαυρο. Το λέω πάρα πολύ καιρό αυτό και έχω δημιουργήσει πολλές αντιπάθειες σε συναδέλφους μου οι οποίοι θεωρούν ότι είναι απευθείας κληρονόμοι του Ευριπίδη».

Ο Αντώνης Καφετζόπουλος αυτό το καλοκαίρι περιοδεύει με την παράσταση «Αριστοφανιάδα» σε σκηνοθεσία Κώστα Γακη με τους Γεράσιμο Γεννατά και Γιώργο Πυρπασόπουλο και Θάνο Τοκάκη στο πλευρό του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ