Η Patti Smith στην Αθήνα -Υπογράφει το βιβλίο της και δίνει δύο συναυλίες - iefimerida.gr

Η Patti Smith στην Αθήνα -Υπογράφει το βιβλίο της και δίνει δύο συναυλίες

Φωτογραφία:Wikipedia
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απο το Σύνταγμα στην Πειραιώς.

Παρασκευή 24 Ιουνίου, με αφορμή τις εμφανίσεις της στο Piraeus 117 Academy στις 25 και 26 Ιουνίου, η Patti Smith θα βρεθεί στην Αθήνα.

Η γυναίκα που έδωσε φωνή στα «People Have the Power» και «Because the Night» θα βρεθεί αρχικά στο βιβλιοπωλείο Public, Παρασκευή στις 18:00, για να υπογράψει αντίτυπα από το βραβευμένο βιβλίο της «Πάτι και Ρόμπερτ».

Στη συνέχεια θα ανέβει στη σκηνή του Piraeus Academy το Σάββατο 25 και την Κυριακή πριν τις 26 Ιουνίου, για να ερμηνεύσει με το συγκρότημα της ολόκληρο τον πρώτο της δίσκο Horses, μαζί με τα πιο αγαπημένα της τραγούδια.

Εθνικό βραβείο ΗΠΑ
Τιμή για το βιβλίο της «Πάτι και Ρόμπερτ» που στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις.

Η Patti Smith στην Αθήνα -Υπογράφει το βιβλίο της και δίνει δύο συναυλίες  | iefimerida.gr 0

Διαβάζουμε. «Το καλοκαίρι που πέθανε ο Κολτρέιν, το καλοκαίρι της αγάπης και των ταραχών. Μια τυχαία συνάντηση στο Μπρούκλιν οδηγεί δύο νέους στο μονοπάτι της τέχνης, της αφοσίωσης και της μύησης. Η Πάτι Σμιθ θα γίνει ποιήτρια και μουσικός και ο Ρόμπερτ Μέιπλθορπ θα διοχετεύσει το ακραία προκλητικό στιλ του στην τέχνη της φωτογραφίας. Ενωμένοι με τα δεσμά της αθωότητας και του ενθουσιασμού διασχίζουν τη Νέα Υόρκη από το Κόνι Άιλαντ μέχρι την 42η Οδό. Το 1969 το ζευγάρι καταλύει στο περίφημο Hotel Chelsea.
Είναι μια εποχή έντονης ευαισθητοποίησης. Ο κόσμος της ποίησης, του ροκ εν ρολ, της τέχνης και της σεξουαλικής απελευθέρωσης εκρήγνυται.
Το βιβλίο δεν αποτελεί απλώς την αυτοβιογραφία της Patti Smith. Γραμμένο με μυθιστορηματικό τρόπο, ξεκινάει ως ιστορία αγάπης και τελειώνει ως ελεγεία, ένας χαιρετισμός προς τη Νέα Υόρκη του τέλους της δεκαετίας του ’60 και των αρχών του ’70. Είναι όμως και το χρονικό της ανόδου δύο νεαρών άσημων καλλιτεχνών, το πρελούδιο της επιτυχίας τους».

«Για μένα το Πανκ Ροκ είναι η ελευθερία να δημιουργείς, η ελευθερία να είσαι πετυχημένος, η ελευθερία να είσαι αποτυχημένος, η ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου» δηλώνει και δίνει ραντεβού με το μουσικόφιλο κοινό στο Piraeus 117 Academy, Πειραιώς 117, με είσοδο 32 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Πάτι Σμίθ public
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ