Decorate me, Rdeco! - iefimerida.gr

Decorate me, Rdeco!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλα όσα θέλατε να μάθετε για τη διακόσμηση, αλλά φοβόσασταν να ρωτήσετε, θα σας τα πει τo Rdeco, ίσως το κορυφαίο ελληνικό blog για τη διακόσμηση.

To Rdeco είναι εθισμός. Ρωτήστε τους αναγνώστες που αρχίζουν κι αναρωτιούνται στα σχόλια πού είναι η Εύα κι αν είναι καλά, κάθε φορά που κάνει να ποστάρει πάνω από 2 μέρες. Ρωτήστε κι εμένα, που μπαίνω και το τσεκάρω 2-3 φορές τη μέρα, για να δω τι καινούργιο ανέβηκε αλλά και αν προστέθηκαν σχόλια στα ποστ.

Δεν ξέρω αν το Rdeco της Εύας Τοπαλίδου είναι το καλύτερο ελληνικό μπλογκ για τη διακόσμηση και το interior design (κατά πάσα πιθανότητα είναι), ξέρω όμως πως είναι το μόνο που σε μαθαίνει τους κανόνες της διακόσμησης, εξηγώντας σου αναλυτικά τους λόγους που μια σύνθεση λειτουργεί, και πώς να το κάνεις μόνος σου.

Και φυσικά, το Rdeco είχε τη φαεινή πραγματικά ιδέα να πει στους αναγνώστες του ότι μπορούν να στείλουν φωτογραφίες του σπιτιού τους και να λάβουν συμβουλές για το τι πρέπει να αλλάξει, απαντήσεις στις απορίες τους, αλλά και ολοκληρωμένες διακοσμητικές προτάσεις με κανονικά σχέδια! Η ενότητα «Αληθινά σπίτια» είναι η πιο φρέσκια και η πιο ζωντανή που έχω δει σε μπλογκ διακόσμησης. Γιατί καλές είναι οι φωτογραφίες στα περιοδικά, ή τα τέλεια σπίτια που μπορείς (εγώ μπορώ δηλαδή) να χαζεύεις με τις ώρες στο www.apartmenttherapy.com, αλλά τα πραγματικά σπίτια των πραγματικών ανθρώπων (που δεν ζουν στο Μανχάταν αλλά στο Παγκράτι, ας πούμε) με τις πραγματικές τους τέλειες ιδέες και τα πραγματικά τους διακοσμητικά λάθη είναι πιο οικεία και σου μαθαίνουν περισσότερα και πιο εφαρμόσιμα πράγματα.

Επίσης σωτήρια είναι η σειρά ποστ που θα βρείτε στο header «Rdeco lessons» και είναι αυτό που λένε: μαθήματα. «Διακόσμηση με μοτίβο», «Πώς γίνονται τα χρώματα», «4 βήματα διακόσμησης», «Κεντρικά σημεία», «Η ατμόσφαιρα δεν αγοράζεται» είναι μόνο μερικά από τα πιο χρήσιμα.

Όπως γράφει η ίδια η Εύα Τοπαλίδου, πολιτικός μηχανικός και interior designer:

«Το αντικείμενο ενασχόλησης του Rdeco είναι ο σχεδιασμός εσωτερικών χώρων και η διακόσμηση και το design με την ευρύτερη έννοια και επιθυμεί να προσφέρει άποψη από επαγγελματία του είδους, έμπνευση και ενημέρωση μέσω άρθρων και φωτογραφιών. Υποστηρίζει επίσης την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών, διακοσμητών και αρχιτεκτόνων. Ενημερώνεται καθημερινά στοχεύοντας στις πραγματικές αναζητήσεις των αναγνωστών παρουσιάζοντας ιδέες και λύσεις για το σπίτι ή το γραφείο, μικρές χειροτεχνίες, “φτιάξτο μόνος σου” προτάσεις, ρεπορτάζ αγοράς για μικρά ή μεγάλα οικιακά είδη και παρουσιάσεις καταστημάτων. [...]

Το Rdeco λατρεύει να δημοσιεύει φωτογραφίες του σπιτιού σου, γι’ αυτό μη διστάζεις, κάνε το σπίτι σου διάσημο ή ζήτα βοήθεια για ένα σημείο του. Εκτός αυτού το Rdeco πάντα περιμένει τις απόψεις σου, την κριτική σου, τις απορίες σου και ότι άλλο σου περνάει από το μυαλό. Επίσης αν εσύ έχεις φτιάξει κάτι πρωτότυπο ή αντιγραφή δεν έχει σημασία, φωτογράφισε το και στειλ’ το και να είσαι σίγουρος πως υπάρχουν αναγνώστες που θα σε ευγνωμονούν για πάντα. Το Rdeco είναι εδώ για να μοιράζεται, να εμπνέει αλλά και να εμπνέεται από εσένα».

Όλες οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήσαμε είναι απ' το Rdeco (εκεί θα βρείτε και τα αρχικά τους credit).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ