ΗΠΑ: Καθιστική διαμαρτυρία Δημοκρατικών βουλευτών μέχρι να εισαχθεί νομοσχέδιο οπλοκατοχής - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Καθιστική διαμαρτυρία Δημοκρατικών βουλευτών μέχρι να εισαχθεί νομοσχέδιο οπλοκατοχής

(Φωτογραφία αρχείου: Jim Lo Scalzo/EPA/ΑΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών στη Βουλή των αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόσι, δήλωσε πριν από λίγο ότι μια καθιστική διαμαρτυρία που κάνουν εδώ και ώρα οι Δημοκρατικοί στην κεντρική αίθουσα θα συνεχιστεί, έως ότου να έλθει προς συζήτηση ένα νομοσχέδιο για τον έλεγχο της οπλοκατοχής.

Όλα ξεκίνησαν όταν αρκετές δεκάδες Δημοκρατικοί βουλευτές που πιέζουν για νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τον έλεγχο των όπλων, καθίσαν στο πάτωμα της Βουλής και άρχιζαν να φωνάζουν «Κανένα νομοσχέδιο, Κανένα διάλειμμα!» και απαιτώντας να συζητηθεί άμεσα η προτεινόμενη νομοθεσία.

Η διαμαρτυρία αυτή είναι η τελευταία κίνηση των Δημοκρατικών να πείσουν την ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στο Κογκρέσο να αναλάβει δράση για τον έλεγχο των όπλων, ως απάντηση στη μαζική δολοφονία της περασμένης εβδομάδας στο Ορλάντο, μια απο τις πιο φονικές στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Καθιστική διαμαρτυρία Δημοκρατικών βουλευτών μέχρι να εισαχθεί νομοσχέδιο οπλοκατοχής | iefimerida.gr 0

(φωτογραφία: Rep. John Lewis/facebook)

Οι Δημοκρατικοί στάθηκαν όρθιοι ή καθισαν μπροστά απο το βήμα, οταν ο προεδρεύων Ρεπουμπλικάνος Τεντ Πόε, εισήλθε στην αιθουσα. Ο Πόε, χτυπώντας το σφυρί αρκετές φορές σε μια προσπάθεια να επιβάλλει την τάξη, ανακοίνωσε τελικά διάλειμμα και έφυγε απο την αίθουσα.

Οι Δημοκρατικοί βουλευτές παραμένουν μεχρι αυτή την ώρα καθισμένοι στο πάτωμα, ζητώντας άμεση δράση, μέσω ενός ασυνήθιστου για την Αμερική τρόπου διαμαρτυρίας που κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Θα μείνουμε εδώ για πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πελόσι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ