Το «Ευρωπαϊκό Γαιδουράγκαθο» στην Μπιλντ για ανθελληνικό δημοσίευμα - iefimerida.gr

Το «Ευρωπαϊκό Γαιδουράγκαθο» στην Μπιλντ για ανθελληνικό δημοσίευμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «μεγαλύτερο ευρωπαϊκό ατόπημα της χρονιάς» έκανε η γερμανική εφημερίδα Μπιλντ όταν με προκλητικό δημοσίευμα της, προέτρεπε τους Έλληνες να πουλήσουν τα νησιά τους ώστε να μειωθεί το χρέος της χώρας.

Το αποτέλεσμα ήταν να βραβευτεί με το «Ευρωπαϊκό Γαϊδουράγκαθο», το οποίο και παρέλαβε στο Βερολίνο ο αρχισυντάκτης της, Νίκολαους Μπλόμε.

Στην ομιλία του, ο αρχισυντάκτης κ.Μπλόμε υπερασπίστηκε το εν λόγω δημοσίευμα και την στάση που κράτησε η εφημερίδα επικαλούμενος τον Σοφοκλή και την γνωστή ρήση του «μην σκοτώνετε τον αγγελιαφόρο».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «70.000 εκτάσεις ελληνικής δημόσιας περιουσίας βρίσκονται σήμερα προς πώληση. Ανάμεσά τους μια ολόκληρη χερσόνησος και ένα μικρό βουνό».

Ο επίλογος του ήταν ιδιαίτερα καυστικός: «Το γαϊδουράγκαθο είναι οξύ και πονά. Ακριβώς αυτό θέλει να είναι η εφημερίδα Bild. Να είστε ευγνώμονες που υπάρχουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ