Στο τραπέζι τα εργασιακά -Συνάντηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων με ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ - iefimerida.gr

Στο τραπέζι τα εργασιακά -Συνάντηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων με ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI /ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας που είχαν οι εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά.

Στη συζήτηση, η οποία έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει από χθες, τέθηκε κυρίως το ζήτημα της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων. οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΕΣΕΕ Αντώνης Μέγγουλης, όλοι οι φορείς ζήτησαν ομόφωνα την επαναφορά της «αρμοδιότητας» της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, δηλ. ζήτησαν οι αποφάσεις για τους κατώτατους μισθούς και για την επεκτασιμότητα να λαμβάνονται έπειτα από διαπραγμάτευση των εν ανωτέρω ενώσεων με τους κοινωνικούς εταίρους με στόχο να επέλθει εξίσωση των όρων στην ελληνική αγορά όσον αφορά τη μεταβολή των μισθών.

Όπως τόνισε, για ομαδικές απολύσεις, τριετίες και για 13ο και 14ο μισθό επί της ουσίας δεν έγινε συζήτηση, αφήνοντας να διαφανεί ότι οι εργοδότες στο κομμάτι των ομαδικών απολύσεων δεν επιθυμούν αλλαγή πλαισίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ