Βραζιλία: Σκότωσαν το τζάγκουαρ που χρησιμοποίησαν ως μασκότ σε Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Βραζιλία: Σκότωσαν το τζάγκουαρ που χρησιμοποίησαν ως μασκότ σε Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία [εικόνες & βίντεο]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Daily Mail
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα θηλυκό τζάγκουαρ πυροβολήθηκε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί λίγο αφότου χρησιμοποιήθηκε ως μασκότ σε λαμπαδηδρομία που έγινε σε έναν ζωολογικό κήπο στην πόλη Μανάους της Βραζιλίας.

Το τζάγκουαρ δραπέτευσε από τους χειριστές του λίγο μετά την εκδήλωση της Δευτέρας και επιτέθηκε σε έναν στρατιώτη. Για να σταματήσουν το ζώο, αρχικά του έριξαν 4 βελάκια με ηρεμιστικό, αλλά η προσπάθεια ήταν ανεπιτυχής και έτσι ένας άλλος στρατιώτης πυροβόλησε το ζώο.

Βραζιλία: Σκότωσαν το τζάγκουαρ που χρησιμοποίησαν ως μασκότ σε Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο είπαν από την πλευρά τους ότι ήταν λάθος να παρουσιαστεί η Ολυμπιακή δάδα δίπλα σε ένα αλυσοδεμένο ζώο, ενώ οι φιλοζωικές οργανώσεις καταδίκασαν τη θανάτωση του, τονίζοντας και αυτές το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε σε ένα ολυμπιακό γεγονός.

Βραζιλία: Σκότωσαν το τζάγκουαρ που χρησιμοποίησαν ως μασκότ σε Ολυμπιακή λαμπαδηδρομία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Πότε θα το καταλάβουμε; Τα άγρια ζώα που κρατούνται σε αιχμαλωσία και εξαναγκάζονται να κάνουν πράγματα που είναι τρομακτικά και μερικές φορές επώδυνα, και πάντα αφύσικα είναι ωρολογιακές βόμβες», είπε η Μπρίτανι Πιτ ου εργάζεται στην PETA.

Το τζάγκουαρ ονομαζόταν Τζούμα και είχε μεγαλώσει σε ζωολογικό κήπο στον Αμαζόνιο από τότε που ήταν μικρή μαζί με τα υπόλοιπα 6 αδέρφια της.

Φωτογραφίες & βίντεο: Daily Mail

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ