Γιούνκερ: Ο βρετανικός πραγματισμός θα κρατήσει τη Βρετανία εντός της ΕΕ - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Ο βρετανικός πραγματισμός θα κρατήσει τη Βρετανία εντός της ΕΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ICONPRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ελπίζει ότι «ο βρετανικός πραγματισμός» θα οδηγήσει στην απόρριψη του Brexit από το εκλογικό σώμα στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα οδηγηθούν από τον πραγματισμό τους, που είναι μια βρετανική αρετή» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως διευκρίνισε, θα αποφύγει να εκφράσει άποψη για το θέμα του δημοψηφίσματος, προκειμένου η στάση του να μην «εξάψει» τα πνεύματα των υποστηρικτών του Brexit.

«Είχα την εντύπωση ότι κάτι τέτοιο θα το θεωρούσαν πρόκληση, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακατευόταν στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα», συνέχισε.

Στα μέσα Ιουνίου ο Γιούνκερ εκτίμησε ότι η ΕΕ δεν θα διέτρεχε «θανάσιμο κίνδυνο» εάν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης και ότι η συνεργασία μεταξύ των χωρών-μελών θα μπορούσε «να πάει πιο μακριά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Βρετανία Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ