Ποιος είναι ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ - Τι υποστηρίζει ο πατέρας του - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ - Τι υποστηρίζει ο πατέρας του

(φωτογραφία: βίντεο youtube)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκε ο 20χρονος Βρετανός, Μάικλ Στίβεν Σάντφορντ, που συνελήφθη το Σάββατο κατά τη διάρκεια προεκλογικής ομιλίας του Τραμπ, όταν και αποπειράθηκε να αφοπλίσει αστυνομικό και να χρησιμοποιήσει το όπλο εναντίον του μεγιστάνα.

Όπως αποκάλυψε στο δικαστήριο της Νεβάδα, ο νεαρός σχεδίαζε να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, αν και όπως δήλωσε δεν είχε κάποια εμπειρία στη χρήση όπλων.

Για αυτό και όπως είπε κατά την απολογία του στον δικαστή βρέθηκε σε ένα ράντσο στο Λας Βέγκας, λίγες μόνο ώρες πριν το περιστατικό της σύλληψης του, όπου και εξασκήθηκε στην σκοποβολή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Σάντφορντ εξασφάλισε την πρόσβαση του σε ένα τόσο κοντινό σημείο με τον μεγιστάνα, ισχυριζόμενος στην ασφάλεια του υποψήφιου προέδρου ότι θέλει να του υπογράψει ένα αυτόγραφο.

Ποιος είναι ο επίδοξος δολοφόνος του Τραμπ - Τι υποστηρίζει ο πατέρας του | iefimerida.gr 0

Ο νεαρός που κατάγεται από το Σάρευ της Αγγλίας, σχεδίαζε όπως είπε την δολοφονία του Τραμπ για πάνω από έναν χρόνο, αλλά διάλεξε αυτή τη χρονική στιγμή, γιατί ένιωσε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Ταξίδεψε δε στην Αμερική, υποκρινόμενος ότι ήθελε να συναντήσει την φίλη του, η οποία και διαμένει στην χώρα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Treasure Island Casino, όπου και πραγματοποιούσε προεκλογική συγκέντρωση ο Τραμπ, ενώ όπως δήλωσε στο δικαστήριο, αν αποτύγχανε αυτή τη φορά, είχε κλείσει εισιτήρια και για την επόμενη ομιλία του Τραμπ στο Φοίνιξ, όπου θα προσπαθούσε και πάλι.

Ο νεαρός θα παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τις 5 Ιουλίου, όταν και θα γίνει η πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης του.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας του συληφθέντα

«Δεν επέδειξε ποτέ στο παρελθόν βίαιες τάσεις. Δεν υπήρξε ποτέ κακός άνθρωπος» σημείωσε ο πατέρας του, Πολ Ντεϊβέι, ο οποίος μίλησε στον ιστότοπο MailOnline, σύμφωνα με τον οποίο ο Σάντφορντ είναι 20 ετών. Οι Αμερικανοί εισαγγελείς γνωστοποίησαν ότι είναι 19 ετών.

«Είναι καλό παιδί και στην κυριολεξία δεν θα πείραζε ούτε μια μύγα. Συνήθιζε να μας λέει να μην χρησιμοποιούμε εντομοκτόνο διότι δεν ήθελε οι μύγες να πεθαίνουν».

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Mirror από την πλευρά του έγραψε ότι ο πατέρας του νεαρού αποκάλυψε ότι ο γιος του υποφέρει από το σύνδρομο Άσπεργκερ και ότι εγκατέλειψε το σχολείο στην ηλικία των 15 ετών «επειδή δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει καθόλου».

Ο νεαρός πήγε στις ΗΠΑ 18 μήνες αφότου μια Αμερικανίδα που είχε γνωρίσει επέστρεψε στην πατρίδα της, ένα γεγονός που τον «έριξε ψυχολογικά και του προκάλεσε κατάθλιψη», επισήμανε ο Ντεϊβέι.

«Αρνείτο να επιστρέψει στην πατρίδα του και εμείς ανησυχούσαμε για εκείνον, βρισκόμασταν σε επαφή με την Αμερικανική Πρεσβεία… (αλλά) οι αμερικανικές αρχές ανέφεραν ότι «είναι άνω των 18 ετών και δεν μπορούν να κάνουν κάτι».

Ο Ντεϊβέι σημείωσε ότι κάποιος πρέπει να εξανάγκασε τον γιο του να επιτεθεί εναντίον του υποψηφίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ή «ριζοσπαστικοποιήθηκε» από κάποιον.

«Δεν είχε αναφέρει ποτέ τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο λόγος που το σοκ για εμάς είναι τόσο μεγάλο συνίσταται στο ότι εκείνος δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για κάτι σαν κι αυτό... Αμφιβάλλω εάν γνωρίζει καν ποιος είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ».

Ο Σάντφορντ ζει μόνος σε ένα διαμέρισμα στο Ντόρκινγκ, μια κοινότητα κοντά στο Λονδίνο.

Ένας ντόπιος που γνώριζε τη μητέρα του Σάντφορντ, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο Σάντφορντ πάσχει από αυτισμό και ψυχαναγκαστική και καταναγκαστική διαταραχή.

«Ήταν ένας από εκείνους τους ανθρώπους που μένει ημέρες στο δωμάτιό του κι αυτό είναι, δεν μπορεί να βγει έξω», επισήμανε ο άνδρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ