Το πρόβλημα που θα εκτινάξει την τιμή του σολωμού στα ύψη - iefimerida.gr

Το πρόβλημα που θα εκτινάξει την τιμή του σολωμού στα ύψη

Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελλειψη φρέσκου σολωμού αντιμετωπίζει η Βρετανία, γεγονός που οδηγεί στην αύξηση των τιμών αυτού στα εστιατόρια της πόλης.

Οι προμήθειες σολωμού στην Σκωτία έχουν πληγεί από την επιδημία θαλάσσιας ψείρας στις ιχθυοκαλλιέργειες γύρω από την δυτική όχθη. Την ίδια στιγμή, οι προμήθειες από τη Νορβηγία έχουν υποχωρήσει, εξαιτίας της υπερ-συγκομιδής ψαριών.

Παράλληλα, οι ρυθμοί ανάπτυξης του ψαριού έχουν επηρεαστεί από τον ασυνήθιστα κρύο καιρό. Μάλιστα, αν πάμε λίγο πιο μακριά, οι παγκόσμιες προμήθειες από την Χιλή παρουσιάζουν δραματική μείωση, επειδή οι ιχθυοκαλλιέργειες έχουν πληγεί από τοξικά φύκια. Αποτέλεσμα; Να έχουν χαθεί πάνω από 123 χιλ. τόνοι σολωμού για φέτος μέχρι στιγμής.

Ολη αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με την εταιρεία τροφίμων Beacon έχει οδηγήσει στην αύξηση των τιμών του σολωμού κατά 16% από τον Φεβρουάριο.

Τα εστιατόρια, λοιπόν, βρίσκονται υπ' ατμών, μιας και θα μπορούσε να υπάρξει έλλειψη ψαριού μέχρι τα Χριστούγεννα, γεγονός που θα τα αναγκάσει να αλλάξουν τον κατάλογό τους. Μια επιλογή τους θα είναι η στροφή στην θαλάσσια πέστροφα.

Η βιομηχανία εκτροφής σολωμού Σκωτίας επικρίθηκε από τους οικολόγους για την αποτυχία λήψης αποτελεσματικών μέτρων για την πρόληψη των θαλάσσιων ψειρών.

Η Εμμα Γουόρινγκτον, μία από τους βασικούς αγοραστές από την Beacon τόνισε πως «η αγορά είναι ασταθής αυτή τη στιγμή, με τη ζήτηση να ξεπερνά την προσφορά, οπότε η συμβουλή μας είναι να εξετάσουμε εναλλακτικά προϊόντα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φρέσκος σολομός έλλειψη Βρετανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ