«Θα καταργήσουμε το χαράτσι στα ακίνητα» υποστηρίζει τομεάρχης της ΝΔ - iefimerida.gr

«Θα καταργήσουμε το χαράτσι στα ακίνητα» υποστηρίζει τομεάρχης της ΝΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε σημαντικές αλλαγές στο μνημόνιο, ιδιαίτερα στο σκέλος των φορολογικών μέτρων, σκοπεύει να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, σύμφωνα με τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας το κόμματος, Νότη Μηταράκη.

Όπως υποστήριξε ο κ. Μηταράκης, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, με την επιστολή που έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στους δανειστές «κατοχύρωσε την ανάγκη τροποποίησης» του προγράμματος διάσωσης στα εξής σημεία:

  • Στο φορολογικό σύστημα που -όπως τόνισε- πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστικό, σταθερό και αντικειμενικό
  • Στην αύξηση της ρευστότητας για να δοθεί οξυγόνο στην αγορά η οποία ασφυκτιά. Αυτό όπως τόνισε θα γίνει με την πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, οι οποίες αγγίζουν τα 7 δισ. ευρώ.
  • Στις επενδύσεις, ώστε η Ελλάδα να γίνει ελκυστικός επενδυτικός προορισμός μέσω αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεων.
  • Στην κοινωνική συνοχή, προκειμένου να δοθεί «μήνυμα ελπίδας στην κοινωνία», με επαναφορά επιδομάτων που έχουν καταργηθεί.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι μόλις η ΝΔ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χωρας θα «διορθώσει τις αδικίες για τους χαμηλοσυνταξιούχους», θα επαναφέρει και «τα επιδόματα που δικαιούνται οι πολύτεκνοι» και θα καταργήσει «το χαράτσι της ΔΕΗ, εξαντλώντας τη φορολόγηση των ακινήτων στο ΕΤΑΚ».

Ο κ. Μηταράκης απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή και μίλησε για «αμετάκλητη οικονομική και πολιτική απόφαση των κρατών-μελών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ