Η καμπάνια υπέρ του Brexit παραποίησε βίντεο με ξύλο από το τουρκικό κοινοβούλιο - iefimerida.gr

Η καμπάνια υπέρ του Brexit παραποίησε βίντεο με ξύλο από το τουρκικό κοινοβούλιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ένα βίντεο με επεισόδια που έλαβαν χώρα στο τουρκικό κοινοβούλιο, το οποίο η καμπάνια «Vote Leave» χρησιμοποιεί για να προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο η Τουρκία να γίνει μέλος της ΕΕ, έχουν προστεθεί ηχητικά εφέ με την κραυγή αγωνίας μίας γυναίκας και με το σπάσιμο ενός ποτηριού.

Την αποκάλυψη κάνει ο Independent, τονίζοντας ότι έχει προχωρήσει σε σύγκριση μεταξύ των δύο βίντεο, δηλαδή του κανονικού με τις φιλονικίες μέσα στην τουρκική βουλή, και του βίντεο που χρησιμοποιείται για να προωθηθεί η καμπάνια «Vote Leave». Όπως εξηγεί στο αρχικό υλικό δεν ακούγεται καμία φωνή γυναίκας, ενώ σημειώνει ότι το ηχητικό εφέ που χρησιμοποιήθηκε είναι διαδεδομένο ανάμεσα στους κινηματογραφιστές και μπορεί να το βρει κανείς στο YouTube με τον τίτλο: ‘Scream 6: woman medium perspective panicked shrieks of fear’.

Αργότερα στο βίντεο της καμπάνιας για την έξοδο από την ΕΕ ακούγεται και το σπάσιμο ενός ποτηριού, ένα ακόμα εφέ το οποίο φαίνεται να προστέθηκε, ενώ στη συνέχεια ακούγεται και η κραυγή πόνου ενός ατόμου, σαν να χτυπήθηκε και να τραυματίστηκε από ένα αντικείμενο. Και σε αυτή την περίπτωση, ο εν λόγω ήχος δεν βρίσκεται στο αρχικό βίντεο με τις φιλονικίες μέσα στην τουρκική βουλή.

Την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο βίντεο, ο Μάικλ Γκόουβ, από το στρατόπεδο του Brexit προειδοποίησε ότι αν η Τουρκία γίνει μέλος της ΕΕ αυτό θα οδηγούσε σε μια πληθυσμιακή έκρηξη στο Ηνωμένο Βασίλειο 5.3 εκατομμυρίων μέχρι το 2030.

Από την πλευρά τους οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, χαρακτήρισαν το βίντεο που έχει στόχο να αναδείξει την βία και την επιθετικότητα στο τουρκικό κοινοβούλιο, «προπαγανδιστικό».

Η καμπάνια υπέρ της εξόδου πάντως έχει τονίσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι η Τουρκία είναι στα πρόθυρα της ένταξης στην ΕΕ.

Όσον αφορά στο ξύλο που έπεσε στο τουρκικό κοινοβούλιο, αυτό συνέβη στις αρχές Μαΐου μεταξύ των μελών του κυβερνώντος κόμματος και της φιλοκουρδικής αντιπολίτευσης για την πρόταση άρσης ασυλίας των βουλευτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καμπάνια «Vote Leave», αρνήθηκε να απαντήσει στο ρεπορτάζ του Independent, ενώ δεν αρνήθηκε να εξηγήσει και τον λόγο για τον οποίο χρησιμοποιεί στην καμπάνια της για το δημοψήφισμα, ένα βίντεο που έχει να κάνει με μια φιλονικία στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ