Βουραϊκός: «Το παιδί χτυπούσε διαδοχικά σε προεξοχές των βράχων» -Ανατριχιαστική περιγραφή - iefimerida.gr

Βουραϊκός: «Το παιδί χτυπούσε διαδοχικά σε προεξοχές των βράχων» -Ανατριχιαστική περιγραφή

Φωτογραφία: Filodimos.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έφυγε από τη ζωή ο 9χρονος Βασίλης, που βρήκε φριχτό θάνατο την Κυριακή πέφτοντας στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Η περιγραφή του Συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στην Πάτρα, υποστράτηγου Νικόλαου Νικολακόπουλου, για τις συνθήκες του δυστυχήματος, είναι πραγματικά σοκαριστική: «Το παιδί προσπάθησε να περάσει δεξιά από τις σιδηροδρομικές ράγες πατώντας πάνω σε πρόχειρη λαμαρίνα-αυτοσχέδιο πέρασμα πλάτους 50 εκατοστών. Από εκεί κατέπεσε, όχι κατακόρυφα, αλλά θα πρέπει να χτύπησε διαδοχικά σε προεξοχές-μπαλκόνια. Αρχικά σε βάθος 10 μέτρων και κατόπιν πιο βαθιά, στα 25 μέτρα, για να καταλήξει τελικά στο νερό, στα 40 μέτρα πιο κάτω από το σημείο που έπεσε».

Όπως περιέγραψε ο υποστράτηγος, το αγόρι δεν φαινόταν από ψηλά, καθώς στο σημείο υπάρχει καταρράκτης με ορμητικά νερά. Ωστόσο βρέθηκε μιας και επέπλεε ελάχιστα από την επιφάνεια του νερού, αφού στην πλάτη του είχε σακίδιο που λειτούργησε σαν σωσίβιο. «Διασώστης της 6ης ΕΜΑΚ (Πάτρας) που κατέβηκε με μεγάλη δυσκολία μέσα στο φαράγγι είδε από μακριά το χέρι του παιδιού να εξέχει από το νερό. Χρειάστηκε να κατεβούν εκεί δύτες της 1ης ΕΜΑΚ από την Αθήνα για να το απεγκλωβίσουν από τα ξύλα και τους κορμούς δέντρων που το παγίδευσαν και να το ανασύρουν, σε επιχείρηση που κράτησε μία ώρα, καθώς ο πυροσβέστης που είδε το αγόρι έπαθε υποθερμία μέσα στα παγωμένα νερά» λέει ο κ. Νικολακόπουλος, σύμφωνα με το thebest.gr

Η ιατροδικαστική εξέταση εξάλλου, έδειξε ότι ο μικρός Βασίλης έφυγε από τη ζωή από τις κρανιογκεφαλικές κακώσεις και όχι από πνιγμό.

Όπως σημειώνει o κ. Νικολακόπουλος, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βασίλης, ο δίδυμος αδελφός του και οι γονείς τους έκαναν πεζοπορία στο βουνό, ήταν πάντως η πρώτη που διέσχιζαν το συγκεκριμένο φαράγγι. «Ίσως οι γονείς είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά τους και τα άφησαν πίσω τους στη διάρκεια της πεζοπορίας. Αλλά στο συγκεκριμένο σημείο, αν πέσεις, επιστροφή δεν έχει. Ντόπιοι λένε ότι στην περιοχή αυτή έχουν καταπέσει και άλλα, δεκάδες, άτομα, που δεν βρέθηκαν τελικά ποτέ, αφού τα νερά φτάνουν κατά τόπους ακόμα και σε βάθος 300 μέτρων. Τριάντα χρόνια στην Πυροσβεστική είμαι, δεν θυμάμαι άλλη πιο δύσκολη επιχείρηση για τον εντοπισμό και την ανάσυρση εγκλωβισμένου ατόμου…» συμπληρώνει ο υποστράτηγος.

Πηγή: Thebest.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βουραϊκός φαράγγι Βουραΐκού
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ