Συνέλαβαν τον προπονητή της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ των 1.500 μ. -Για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών - iefimerida.gr

Συνέλαβαν τον προπονητή της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ των 1.500 μ. -Για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών

(ΑΠΕ/ EPA/ Andreu Dalmau)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία νέα υπόθεση ντόπινγκ κλονίζει τον παγκόσμιο στίβο, καθώς συνελήφθη ο προπονητής της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ των 1.500 μ. και παγκόσμιας πρωταθλήτριας του αγωνίσματος.

Ο Τζάμα Αντεν, προπονητής της Γκενζέμπε Ντιμπάμπα, συνελήφθη στην Ισπανία, στο πλαίσιο επιχείρησης κατά του ντόπινγκ. Ο Σομαλός και ένας Μαροκινός φυσιοθεραπευτής που συνεργαζόταν μαζί του και δεν έχει κατονομαστεί, συνελήφθησαν μετά από την έφοδο της αστυνομίας στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο έμενε ο Αντεν στο Σαμπαντέλ. Οι δύο τους κατηγορούνται για τη χορήγηση απαγορευμένων ουσιών σε αθλητές.

Η Γκενζέμπε Ντιμπάμα, η οποία αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς για τον στίβο το 2015 από τη διεθνή ομοσπονδία (IAAF), είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στα 1.500 μέτρα.

Ο Αντεν προπονεί ακόμη τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή του κλειστού στίβου στα 800 μ., Αμπουμπακέρ Κακί Καμίς, τον «αργυρό» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου στο ίδιο αγώνισμα, Ισμαέλ Αχμέντ Ισμαέλ και τον Ολυμπιονίκη των 1.500 μ. στο Λονδίνο, Ταουφίκ Μακλούφι.

Η ισπανική υπηρεσία αντι-ντόπινγκ βρήκε ερυθροποιητίνη (ΕPO), όπως και άλλες απαγορευμένες ουσίες, στο δωμάτιο του φυσιοθεραπευτή ο οποίος συνελήφθη. Επίσης, έκαναν έλεγχο αντιντόπινγκ σε 20 αθλητές που μένουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όπου βρίσκονταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους.

Παράλληλα με αυτή την επιχείρηση έγινε άλλη, από την αστυνομία, στη Μαδρίτη, όπου συνελήφθησαν 16 άτομα για διακίνηση απαγορευμένων ουσιών. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο έρευνες δεν σχετίζονται μεταξύ τους, καθώς εκείνη στην ισπανική πρωτεύουσα συνδέεται κατά κύριο λόγο με την απαγορευμένη διακίνηση στεροειδών σε γυμναστήρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ