Ρυζόγαλο με στέβια

Δεν είναι ιδιαίτερα παχυντικό για την εποχή, βοηθάω προτείνοντας ζάχαρη στέβια αντί για κανονική.


Υλικά για 3-4 άτομα

  • 3/4 του φλυτζανιού ρύζι στρογγυλό καρολίνα
  • 5 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας στέβια
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
  • 2 κλωνάρια βανίλια

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά το ρύζι με νερό βρύσης
  • Βάλτε το σε κατσαρόλα να βράσει επί 4-5 λεπτά
  • Στραγγίστε το και ξαναπλύντε το στη βρύση –Ετσι το ρύζι παραμένει λευκό και χάνει την φαρινένια γεύση του, είναι πιο ραφινάτο
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα να βράσει, μαζί με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας
  • Ρίξτε και το ρύζι
  • Διαλύστε το κορν φλάουερ σε νερό βρύσης (για να μην κάνει σβώλους) και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα
  • Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει επί 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά
  • Προσοχή: το υλικό πρέπει να είναι υδαρές γιατί το ρύζι θα συνεχίσει να απορροφάει γάλα
  • Αφήστε το να κρυώσει με μια διάφανη ζελατίνα από πάνω για να μη σχηματίσει κρούστα
  • Όταν κρυώσει βάλτε το ψυγείο και σερβίρετε με μπόλικη κανέλα
  • Για διευκόλυνση, βάλτε το σε μικρές κούπες ή μπολ ή ποτήρια παγωτού ώστε να είναι ατομικές μερίδες
  • Βάλτε από πάνω φραμπουάζ ή μύρτιλλα ή φράουλες ή ροδάκινο, ή δυόσμο, δώστε γεύση καλοκαιρινή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ριζόγαλο Στέβια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ