Στην Κρήτη χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας- Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Αγιο Μήνα - iefimerida.gr

Στην Κρήτη χτυπά η καρδιά της Ορθοδοξίας- Πατριαρχικό Συλλείτουργο στον Αγιο Μήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Ηράκλειο χτυπά και σήμερα η καρδιά της Ορθοδοξίας, καθώς στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά τελείται από το πρωί το Πατριαρχικό συλλείτουργο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο με συλλειτουργούς τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Στο συλλείτουργο παραβρίσκεται ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος που ανέγνωσε την προσευχή «Πάτερ Ημών» κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ενώ το «Πιστεύω» διάβασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.

Ο ιερός ναός του Αγίου Μηνά έχει κατακλυσθεί από τις αντιπροσωπείες των Ορθοδόξων Εκκλησιών και τις τοπικές αρχές ενώ στον χώρο γύρω από τον ναό βρίσκονται χιλιάδες πιστοί.

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα ακολουθήσει ο Εσπερινός του Αγίου Πνεύματος και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, όπου θα δοθεί δεξίωση, παρατιθέμενη από τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και ο Δήμος θα παραθέσει πρόγευμα.

Στις 14:00 θα δοθεί το επίσημο γεύμα προς τιμήν τους από τον Πρόεδρο της Δηµοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις Μαλάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη Ορθοδοξία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ