Xημικά και πλαστικές σφαίρες σε πορεία στην Κωνσταντινούπολη -Διαμαρτυρία για την επίθεση σε φαν των Radiohead - iefimerida.gr

Xημικά και πλαστικές σφαίρες σε πορεία στην Κωνσταντινούπολη -Διαμαρτυρία για την επίθεση σε φαν των Radiohead

(ΑΠΕ/  EPA/SEDAT SUNA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το βράδυ του Σαββάτου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απομακρύνουν βίαια.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για την επίθεση που δέχθηκαν σε δισκοπωλείο την Παρασκευή το βράδυ, φαν του βρετανικού συγκροτήματος των Radiohead από ισλαμιστές. Περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στο δισκοπωλείο Velvet Indieground, δημοφιλές σημείο συνάντησης φίλων της μουσικής στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί άτομα για να ακούσουν τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, για να απομακρύνει τους περίπου 500 ανθρώπους που μετείχαν στη χθεσινοβραδινή διαδήλωση. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ολοι μαζί ενάντια στον φασισμό» και αποκαλούσαν τον Ταγίπ Ερντογάν «κλέφτη» και «δολοφόνο».

Υπάλληλος του δισκοπωλείου ανέφερε ότι οι 20 ισλαμιστές ενοχλήθηκαν το κατάστημα έπαιζε μουσική και σέρβιρε αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ισλαμιστές είχαν κλομπ, έβρισαν και ξυλοκόπησαν όσους ήταν στο δισκοπωλείο, φωνάζοντας «Θα σας σκοτώσουμε μπάσταρδοι».

Σε ανακοίνωση τους οι Radiohead καταδίκασαν την επίθεση. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα σε όσους δέχθηκαν επίθεση στο Velvet Indieground στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζουμε κάποια μέρα να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας αντίστοιχες πράξεις βίας. Για την ώρα, προσφέρουμε στους οπαδούς μας στην Κωνσταντινούπολη την αγάπη και την υποστήριξη μας», ανέφεραν σε αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κωνσταντινούπολη Radiohead
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ