Τεράστια επιχείρηση στις Βρυξέλλες -Συνελήφθησαν 12 άτομα -Σχεδίαζαν νέες επιθέσεις - iefimerida.gr

Τεράστια επιχείρηση στις Βρυξέλλες -Συνελήφθησαν 12 άτομα -Σχεδίαζαν νέες επιθέσεις

(ΑΠΕ/ EPA/ OLIVIER HOSLET)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνολικά 12 άνθρωποι, που είναι ύποπτοι για σχεδιασμό νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή και το Σάββατο.

Η αστυνομία έκανε μία γιγάντια επιχείρηση, με εφόδους σε 40 σπίτια σε όλο το Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα. Ακόμη έρευνες έγιναν σε 152 κλειδωμένα γκαράζ, σύμφωνα με το BBC. Μάλιστα, το VTM μετέδωσε ότι υπάρχουν υποψίες ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν επίθεση στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια ενός εκ των αγώνων του Βελγίου στο Euro αυτή την εβδομάδα.

Σαράντα άνθρωποι ανακρίθηκαν μετά από τις εφόδους, ενώ δεν βρέθηκαν εκρηκτικά και δεν υπήρξαν απρόοπτα, σύμφωνα με τον εισαγγελέα.

Ανάμεσα στις περιοχές που έγιναν έρευνες ήταν και το Μόλενμπεεκ, η περιοχή των Βρυξελλών που έγινε γνωστή γιατί αποτέλεσε τη «βάση» δραστών των τελευταίων τρομοκρατικών επιθέσεων, στο Παρίσι και τη βελγική πρωτεύουσα. Η επιχείρηση διατάχθηκε όταν τα στοιχεία από τις έρευνες έδειξαν ότι ήταν αναγκαία μία παρέμβαση, σύμφωνα με τον εισαγγελέα. Ομως, η βελγική πρωτεύουσα δεν έχει ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των διεθνών ΜΜΕ, η βελγική αστυνομία πρόσφατα έλαβε προειδοποίηση για μία ομάδα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, η οποία έφυγε από τη Συρία για την Ευρώπη, προγραμματίζοντας νέες επιθέσεις στο Βέλγιο και τη Γαλλία. Οπως ανέφερε πηγή ασφαλείας, που δεν κατονομάστηκε, στη βελγική εφημερίδα DH την Τετάρτη, η ομάδα «έφυγε από τη Συρία περίπου πριν από 1,5 εβδομάδα, με στόχο να φτάσει στην Ευρώπη περνώντας από την Τουρκία στην Ελλάδα με βάρκα, χωρίς διαβατήρια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρυξέλλες επιθέσεις έφοδοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ