Μπαν Κι Μουν στον Τσίπρα: Μεγάλη πρόκληση αυτό που έκαναν οι Ελληνες για τους πρόσφυγες - iefimerida.gr

Μπαν Κι Μουν στον Τσίπρα: Μεγάλη πρόκληση αυτό που έκαναν οι Ελληνες για τους πρόσφυγες

(ΑΠΕ/ΜΠΕ/ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Μπαν Κι Μουν, με τον γ.γ. του ΟΗΕ να εκφράζει στον Αλέξη Τσίπρα την ευγνωμοσύνη του για την «αλληλεγγύη και τη γενναιοδωρία» που έδειξαν οι Ελληνες στην προσφυγική κρίση.

«Είναι μεγάλη πρόκληση αυτό που έκανε ο ελληνικός λαός», είπε ο Μπαν Κι Μουν στον Ελληνα πρωθυπουργό, τον οποίο συνεχάρη «για την ηγετική του στάση» όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις. «Η χώρα σας θα μπορέσει να επιτύχει τη βιωσιμότητα που θέλει», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος του ΟΗΕ. «Βασιζόμαστε στη βοήθειά σας», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να εργαστούμε μαζί και παράλληλα για να εφαρμόσουμε τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην προσφυγική κρίση και το Κυπριακό, ενώ τόνισε ότι ο ρόλος του ΟΗΕ είναι κρίσιμος για την προάσπιση και την εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας.

«Η χώρα μου πέρασε τον τελευταίο χρόνο μια απροσδόκητη ανθρωπιστική κρίση λόγω των προσφυγικών ροών. Εγώ, προσωπικά, η κυβέρνηση, η Πολιτεία και ο λαός νιώθουμε περήφανοι που οι Ελληνες αντιμετώπισαν με αλληλεγγύη και ανθρωπιά τους πρόσφυγες» είπε.

Η συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε εξέλιξη και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, ενώ στη συνέχεια ο γ.γ. του ΟΗΕ θα αναχωρήσει για τη Λέσβο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπαν Κι Μουν Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ