Η Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά της τροπολογίας Μουζάλα [pdf] - iefimerida.gr

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά της τροπολογίας Μουζάλα [pdf]

(φωτογραφία: Αλέξανδρος Βλάχος/ΑΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές κατά της «τροπολογίας» Μουζάλα εξαπέλυσε η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ), η ανεξάρτητη συμβουλευτική αρχή δηλαδή με θεσμικό ρόλο, στην οποί μετέχουν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Το όργανο, στο οποίο μεταξύ άλλων συμμετέχουν και δυο κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, οι βουλευτές Τασία Χριστοδουλοπούλου και Κώστας Δουζινας, επικρίνει το περιεχόμενο και τη διαδικασία ψήφισης της εν λόγω νομοθετικής πρότασης, εστιάζοντας τις αντιρρήσεις της ως προς τη συνταγματικότητα συγκεκριμένων διατάξεων, όπως αυτή που προβλέπει τη συμμετοχή δικαστών σε διοικητικές επιτροπές.

Όπως άλλωστε τόνισαν τα περισσότερα κόμματα κατά την ημέρα συζήτησης της, το Σύνταγμα απαγορεύει τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών σε διοικητικά όργανα, αν και από την κυβέρνηση έσπευσαν να τα χαρακτηρίσουν «δικαιοδοτικά» για να ξεπεραστεί ο σκόπελος αυτός.

Η Επιτροπή αφήνει επίσης αιχμές ότι ο κ. Μουζάλας με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να χειραγωγήσει τις κρίσεις των επιτροπών, οι οποίες μέχρι στιγμής στην πλειοψηφία τους έκριναν ότι η Τουρκία δεν αποτελεί «ασφαλή τρίτη χώρα», θέτοντας σε κίνδυνο την συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία.

Παρόμοια άποψη για την Τουρκία έχει άλλωστε εκφράσει από τον περασμένο Μάρτιο και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Επίσης, όπως χαρακτηριστικά γράφει στην ανακοίνωση της, «η ΕΕΔΑ εκφράζει τον προβληματισμό της για την βεβιασμένως εισαχθείσα, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση, τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Η τροπολογία υπερψηφίστηκε απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Δημοκρατίας και του Ποταμιού.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση σε μορφή pdf

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ