12 γκόλντεν ριτρίβερ παρηγόρησαν τα θύματα του Ορλάντο μετά την τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] - iefimerida.gr

12 γκόλντεν ριτρίβερ παρηγόρησαν τα θύματα του Ορλάντο μετά την τρομοκρατική επίθεση [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Facebook /LCC K-9 Comfort Dogs
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίπλα στους τραυματίες, τους συγγενείς των θυμάτων και όσων χρειαζόταν την υποστήριξη τους βρέθηκαν τη Δευτέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο γκέι κλαμπ στο Ορλάντο 12 γκόλντεν ριτρίβερ.

Πρόκειται για την ομάδα «K-9 Comfort Dogs» που δημιουργήθηκε το 2008 από ένα φιλανθρωπικό οργανισμό λουθηρανικών εκκλησιών. Η ίδια ομάδα είχε προσφέρει στήριξή και στα θύματα του Μαραθωνίου της Βοστώνης, ενώ συμμετείχε υποστηρικτικά και σε άλλα παρόμοια περιστατικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργάνωσης Τιμ Χέτζνερ σκοπός των σκυλιών είναι να παρηγορήσουν τα θύματα και τους συγγενείς τους, και να τους βοηθήσουν να νιώσουν ασφαλείς, να χαλαρώσουν από το έντονο στρες και να εκφράσουν το πόσο ευάλωτοι αισθάνονται.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην περίπτωση του Ορλάντο, ο Χέτζνερ είπε μιλώντας στους New York Times: «Είχαμε πολλούς ανθρώπους εδώ που ξεκίνησαν χαϊδεύοντας τον σκύλο, και ξέσπασαν σε κλάματα».

12 γκόλντεν ριτρίβερ παρηγόρησαν τα θύματα του Ορλάντο μετά την τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Τα σκυλιά μαζί με τους συνοδούς επισκέφτηκαν νοσοκομεία και εκκλησίες, ενώ βρέθηκαν και σε αγρυπνίες και κηδείες. Ταυτόχρονα γνώρισαν και μερικούς από τους εργαζόμενους του Pulse.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να βγουν από τα κρεβάτια τους, έτσι έπρεπε να ανεβάσουμε το σκύλο ώστε να μπορέσουν να τον χαϊδέψουν όσο ήταν ξαπλωμένοι», εξήγησε ο Χέτζνερ και συνέχισε: «Άρχιζαν να χαμογελούν και σε ορισμένες περιπτώσεις άρχισαν να μιλούν όσο περισσότερο μπορούσαν».

12 γκόλντεν ριτρίβερ παρηγόρησαν τα θύματα του Ορλάντο μετά την τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 1
12 γκόλντεν ριτρίβερ παρηγόρησαν τα θύματα του Ορλάντο μετά την τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τα σκυλιά παρηγοριάς είναι επίσης γνωστά ως σκυλιά συναισθηματικής υποστήριξης και πλέον βρίσκονται συχνά σε γηροκομεία, στις πανεπιστημιουπόλεις ακόμα και σε αεροδρόμια ενώ χρησιμοποιούνται από γιατρούς προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο των ασθενών.

Αν και δεν έχει γίνει απολύτως σαφές αν τα ζώα παρηγοριάς παρέχουν μακροπρόθεσμα οφέλη, μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του συναισθήματος του άγχους και της κατάθλιψης, και στα συμπτώματα μετα-τραυματικού στρες.

12 γκόλντεν ριτρίβερ παρηγόρησαν τα θύματα του Ορλάντο μετά την τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 3
12 γκόλντεν ριτρίβερ παρηγόρησαν τα θύματα του Ορλάντο μετά την τρομοκρατική επίθεση [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Σε 23 πολιτείες της Αμερικής υπάρχουν περισσότερα από 120 σκυλιά που ανήκουν στην ομάδα «K-9 Comfort Dog» και όλα, σύμφωνα με τον Χέτζνερ, έχουν λάβει εκπαίδευση παρόμοια με εκείνη που λαμβάνουν τα σκυλιά υπηρεσίας, ενώ έχουν μάθει να στηρίζουν τα άτομα που τα έχουν ανάγκη χωρίς να γαβγίζουν ή να χοροπηδούν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Facebook /LCC K-9 Comfort Dogs

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ