Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ σε σποτ για τους πρόσφυγες: Να τους βοηθήσουμε, είναι θέμα ανθρωπιάς [βίντεο]

Στις 20 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα προσφύγων και η Βρετανή ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ στέλνει το δικό της μήνυμα για την ημέρα.

«Ένας άνθρωπος χάνει την οικογένειά του και το σπίτι του. Ένα παιδί στη θάλασσα προσπαθεί να αναπνεύσει. Μια μητέρα περπατάει χιλιάδες χιλιόμετρα με το μωρό της στην αγκαλιά. Δεν είναι ζήτημα χρώματος, γλώσσας, φυλής ή θρησκείας το να τους βοηθήσουμε. Είναι ζήτημα ανθρωπιάς».

Μήνυμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και έκκληση στους πολίτες να προσφέρουν τη βοήθειά τους στέλνει η σπουδαία ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικό σποτ αφιερωμένο στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα».

Το σποτ είναι πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ανθρωπιστική οργάνωση.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ επισκέφθηκε την Ελλάδα δύο φορές τους προηγούμενους μήνες και είχε την ευκαιρία να συναντήσει πρόσφυγες και να δει από κοντά τις δράσεις των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα».

Όπως σημειώνεται απο την οργάνωση, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» έχουν περιθάλψει από τις αρχές του 2015 στην Ελλάδα περισσότερους από 55.000 πρόσφυγες και έχουν προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε 88.000 ανθρώπους. Επίσης, μέσα σε τέσσερις μήνες συνέβαλαν στη διάσωση περισσότερων από 18.000 ανθρώπων στο Αιγαίο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ