Live η ομιλία Τσίπρα στο Μουσείο της Ακρόπολης - Παρουσιάζει το σχέδιο για ανάπτυξη - iefimerida.gr

Live η ομιλία Τσίπρα στο Μουσείο της Ακρόπολης - Παρουσιάζει το σχέδιο για ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Μουσείο της Ακρόπολης μιλά ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το αναπτυξιακό μοντέλο της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Το κυβερνητικό σχέδιο για τη «δίκαιη ανάπτυξη» ο πρωθυπουργός παρουσιάζει σε ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα "Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη - Παραγωγική Ανασυγκρότηση",

Ο Ελληνας Πρωθυπουργός αναμένεται να μιλήσει αναλυτικά για το αναπτυξιακό σχέδιο για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.

Oπως σημειώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, το δεξιό σχέδιο περιλαμβάνει τη μείωση του κόστους εργασίας, σε αντίθεση με την αριστερή προοπτική της οικονομικής ανάκαμψης, που έχει ως μοχλούς το κοινωνικό όφελος, τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και εν γένει του δημοσίου συμφέροντος.
Επιπλέον ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων που θα κάνουν την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική. Μάλιστα πρόκειται να υπογραμμίσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους μικροί και μεγάλοι επενδυτές, όπως το ΕΣΠΑ, ο αναπτυξιακός νόμος, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το πακέτο Γιούνκερ. Ήδη έχουν ξεμπλοκάρει μεγάλα έργα, όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης, και σε αυτό πιθανότατα ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί συγκεκριμένα.
Στην εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης αναμένεται να απευθύνουν χαιρετισμό οι συναρμόδιοι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Πάνος Σκουρλέτης και Χρήστος Σπίρτζης, ενώ έχουν προσκληθεί παραγωγικοί φορείς, εκπρόσωποι επιμελητηρίων και βουλευτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ