Βρετανοί σχεδιαστές ικετεύουν: Μη φύγουμε από την Ευρώπη! [εικόνες] - iefimerida.gr

Βρετανοί σχεδιαστές ικετεύουν: Μη φύγουμε από την Ευρώπη! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επωφελούμενοι από την δημοσιότητα των ντεφιλέ στο Λονδίνο, οι σχεδιαστές εξέφρασαν, με μηνύματα στα μπλουζάκια τους και στα social media την επιθυμία τους να παραμείνουν στην ευρωπαϊκή ένωση.


Πρώτοι ξεκίνησαν ο άντρες που ανέβηκαν στην πασαρέλα της φίρμας Sibling Ανοιξη-Καλοκαίρι 2017, την Κυριακή 12 Ιουνίου, ενώ οι σχεδιαστές Cozette McCreery και Sid Bryan ήρθαν επιτόπου για τον ίδιο λόγο. Σε όλα τα ρούχα ήταν σχεδιασμένο ένα τεράστιο « IN » με το οποίο εξέφραζαν την επιθυμία τους να μείνουν εντός (« stay in ») της ΕΕ.

Βρετανοί σχεδιαστές ικετεύουν: Μη φύγουμε από την Ευρώπη! [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Ακτιβιστής εναντίον του Brexit έγινε και ο νέος σχεδιαστής Daniel W. Fletcher ο οποίος κατέβασε το ντεφιλέ του στους δρόμους του Λονδίνου, σε ύφος Μάη του '68. Τα μοντέλα φορούσαν τα ρούχα της νέας του κολεξιόν και κρατούσαν πανό με τη σημαία της ΕΕ και τις λέξεις « stay » (« μείνετε ») ή « better together » («καλύτερα μαζί»). Φορώντας ένα βελούδινο σακάκι με το σλόγκαν «stay», ο ίδιος ο σχεδιαστής πήρε μέρος στην παρέλαση. Για να τονίσει την δέσμευσή του προτείνει στο e-shop του καπελάκια που γράφουν το ίδιο σύνθημα.

Βρετανοί σχεδιαστές ικετεύουν: Μη φύγουμε από την Ευρώπη! [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Βρετανοί σχεδιαστές ικετεύουν: Μη φύγουμε από την Ευρώπη! [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ενας τομέας που θα χτυπηθεί από το Brexit
Ο τομέας της μόδας υψηλής γκάμας θα πληγεί θανάσιμα από ενδεχόμενη έξοδο της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ, όπως αναλύει η δημοσιογράφος μόδας Vanessa Friedman στην New York Times. Πράγματι, οι περισσότερες πρώτες ύλες προέρχονται από την Ιταλία και κατασκευάζονται στην Ευρώπη. Χωρίς την ευκολία κυκλοφορίας, η βιομηχανία υφάσματος της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να καταρρεύσει κυριολεκτικά, ενώ θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στα εργατικά χέρια και στην διανομή εκτός συνόρων. Αυτός είναι και ο λόγος που οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της βρετανικής μόδας καλούν τους Βρετανούς να μην επιλέξουν το Brexit στο δημοψήφισμα που θα γίνει στις 23 Ιουνίου, την ερχόμενη Πέμπτη.
Η πιο πανκ από τις σχεδιάστριες της Μεγάλης Βρετανίας, η Vivienne Westwood, παρακινούσε τους νέους Βρετανούς να πάνε να ψηφίσουν, όταν το δημοψήφισμα ήταν σχεδιασμένο για τις 7 Ιουνίου. Στο μπλουζάκι της, μάλιστα, μπορούσε κάποιος να διαβάσει τα εξής: «Εγγραφείτε για να ψηφίσετε. Μην αφήσετε μια γενιά πιο γερασμένη από εσάς να σας ρυθμίσει το μέλλον».

Βρετανοί σχεδιαστές ικετεύουν: Μη φύγουμε από την Ευρώπη! [εικόνες] | iefimerida.gr 3


Η ίδια ξεκίνησε επίσης μια μάχη στο Youtube με την εκστρατεία της « 5 seconds » που έγινε από την κοινότητα καλλιτεχνών We Are Europe. Με την ηθοποιό Κίρα Νάιτλι και το νοντέλο Λίλι Κόουλ, οι ακτιβιστές σε μικρά βίντεο περνούν το μήνυμα με το σύνθημα #DontFuckMyFuture (Μη γ@αμάς το μέλλον μου).


Η αγγλική μόδα επαναστατεί για πρώτη φορά εναντίον των πολιτικών και εκφράζεται εναντίον του Brexit. Οι σχεδιαστές κατάλαβαν, επιτέλους, ότι δεν μπορούν να ζουν στον χρυσό θρόνο τους, ειδικά όταν είναι κλεισμένος σε ένα μικρό μησί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανοί σχεδιαστές εναντίον Brexit
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ