Δεν ήταν σε καλή κατάσταση η Porsche του Μαυρίκου, λέει η ΕΛ.ΑΣ. -Το ατύχημα που είχε τον Ιανουάριο και το σέρβις - iefimerida.gr

Δεν ήταν σε καλή κατάσταση η Porsche του Μαυρίκου, λέει η ΕΛ.ΑΣ. -Το ατύχημα που είχε τον Ιανουάριο και το σέρβις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μηχανολογική βλάβη οφείλεται το δυστύχημα με την Porsche του Παναγιώτη Μαυρίκου, πριν από μία εβδομάδα στην Αττική Οδό, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες και την ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες εντοπίζουν βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, το οποίο ουσιαστικά προκάλεσε την εκτροπή του προς το αριστερό ρεύμα, με ό,τι ακολούθησε στη συνέχεια.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η αστυνομία έχει εντοπίσει συνεργείο στα νότια προάστια, στο οποίο ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε πάει το πολυτελές τζιπ για σέρβις τον Ιανουάριο του 2016.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έναν μήνα αργότερα ο 42χρονος εκδότης ξαναπήγε την Porsche στο εν λόγω συνεργείο, μετά από μια σύγκρουση που είχε. Η ζημιά τότε είχε να κάνει με το σύστημα διεύθυνσης. Το εξάρτημα που είχε υποστεί ζημιά αντικαταστάθηκε με άλλο, άγνωστης προέλευσης, το οποίο φαίνεται να έχει παίξει ρόλο στο τροχαίο. Στην επισκευή εκείνη, μετά τη σύγκρουση είχαν αντικατασταθεί και οι ζάντες του πολυτελούς τζιπ που επίσης είχαν υποστεί ζημιά.

Αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι το όχημα του Μαυρίκου δεν ήταν σε καλή κατάσταση και η συντήρηση δεν ήταν η προβλεπόμενη που ορίζει ο κατασκευαστής.

Ακόμη, οι αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι τα τελευταία 34 δευτερόλεπτα, από τη στιγμή δηλαδή που ακινητοποιήθηκε το όχημα μέχρι που ξέσπασε η πυρκαγιά, υπήρξε έλλειψη αντίδρασης και αδράνεια από τον Παναγιώτη Μαυρίκο. Οι αξιωματούχοι της αστυνομίας εκτιμούν, δε, ότι ο 42χρονος εκδότης δεν ήταν σε καλή φυσική κατάσταση για να οδηγήσει. Σε κάθε περίπτωση, οι απαντήσεις σε ό,τι αφορά σε αυτό το σκέλος, της κατάστασης του Μαυρίκου δηλαδή, θα δοθούν από τις ιστολογικές εξετάσεις, οι οποίες αναμένονται σε 10 με 15 ημέρες.

Πάντως, σε ερωτήματα γύρω από την κατάσταση της υγείας του εκδότη της «Ακρόπολης» θα κληθεί να απαντήσει και η σύζυγός του, η οποία θα καταθέσει σήμερα ή αύριο στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο δικηγόρος (Αλέξης Κούγιας) και οι πραγματογνώμονες της οικογένειας Μαυρίκου (Ραυτόγιαννης και Διαμαντής) θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιάσουν όλα στοιχεία που έχουν συλλέξει για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Porsche Porsche Cayenne Παναγιώτης Μαυρίκος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ