Σύλληψη 47χρονου που εξαπατούσε ηλικιωμένους για «δήθεν» τροχαία συγγενών τους - iefimerida.gr

Σύλληψη 47χρονου που εξαπατούσε ηλικιωμένους για «δήθεν» τροχαία συγγενών τους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, από τους οποίους αποσπούσε χρήματα αφού πρώτα τηλεφωνούσε με το πρόσχημα της εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα, διέπραττε 47χρονος που συνελήφθη στην Καλλιθέα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά.

Για την υπόθεση αναζητούνται τρία επιπλέον άτομα, δύο άνδρες και μία υπήκοος Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης, από κοινού με τους συνεργούς του, εξαπάτησαν στον Κορυδαλλό 86χρονη ηλικιωμένη, όταν μέλος της σπείρας της τηλεφώνησε και προσποιούμενος τον αστυνομικό, ισχυρίστηκε ότι η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός παιδιού και ότι απαιτείται το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, για να μην προφυλακισθεί. Το θύμα πείστηκε και ο δράστης μετέβη στην οικία της όπου παρέλαβε το προαναφερόμενο ποσό.

Κατά την αποχώρησή του, έγινε αντιληπτός από συγγενικό της πρόσωπο του θύματος, που ενημέρωσε την αστυνομία η οποία μετά από αναζητήσεις εντόπισε και συνέλαβε το δράστη στην περιοχή της Καλλιθέας.

Στην κατοχή του 47χρονου βρέθηκε, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αποσπάσει από την 86χρονη στην οποία αποδόθηκε νομότυπα. Οι δράστες σύμφωνα με την αστυνομία είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, προσποιούντο στο τηλέφωνο ότι είναι το συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο ξεσπούσε δήθεν σε λυγμούς, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ψυχολογική πίεση στα θύματα.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες, μετέβαινε στις οικίες τους για την παραλαβή των χρημάτων. Από την μέχρι στιγμής έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, έχουν εξιχνιασθεί είκοσι μία (21) περιπτώσεις, ενώ το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα, από την παραπάνω παράνομη δράση της, υπολογίζεται στις 207.000 ευρώ. Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σύλληψη εξαπάτηση ηλικιωμενων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ