Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι σκαφάτοι -Ερχεται ειδικό μητρώο - iefimerida.gr

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι σκαφάτοι -Ερχεται ειδικό μητρώο

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ΤΟ ΥΠΟΙΚ ετοιμάζει ηλεκτρονικό μητρώο τουριστικών και μικρών σκαφών αναψυχή με στόχο την αποτελεσματική είσπραξη του νομοθετημένου τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής.

Οπως γράφει το Euro2day.gr με απόφαση του Ευκλειδή Τσακαλώτου συστήνονται στο υπουργείο Οικονομικών τέσσερις ομάδες εργασίας με έργο:

1.Τη δημιουργία και εφαρμογή ηλεκτρονικού μητρώου τουριστικών και μικρών σκαφών, καθώς και των πληροφοριών που απορρέουν από αυτό, προκειμένου να αποκλειστούν οι περιπτώσεις απώλειας εσόδων καθώς και να καταστεί δυνατή η αποτύπωση των σκαφών που κινούνται και ενεργοποιούνται επαγγελματικά στις ελληνικές θάλασσες.

2. Τον καθορισμό των προδιαγραφών για την άμεση εφαρμογή και την αποτελεσματική είσπραξη τέλους παραμονής και πλόων από επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής, οποιασδήποτε σημαίας (Ε.Ε. και τρίτων χωρών) που χρησιμοποιούν τον ελληνικό θαλάσσιο χώρο, εξαιρουμένων των πλοίων που εκτελούν αβλαβή διέλευση κατά το διεθνές δίκαιο.

3. Την τελική επεξεργασία των προδιαγραφών, όπως καθορίζονται στον ν. 4256/2014 (Α'92), για την άμεση εφαρμογή του ηλεκτρονικού ναυλοσυμφώνου.

4. Τη διερεύνηση των δυνατοτήτων εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ σκαφάτοι σκάφη ΥΠΟΙΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ