Η καλύτερη ομάδα, το αστέρι και η απογοήτευση – Τι έδειξε η 1η αγωνιστική - iefimerida.gr

Η καλύτερη ομάδα, το αστέρι και η απογοήτευση – Τι έδειξε η 1η αγωνιστική

Πηγή:Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αναμετρήσεις του 6ου ομίλου, ολοκλήρωσαν την 1η αγωνιστική στο EURO της Γαλλίας και πλέον υπάρχει ένα ασφαλές δείγμα για τα πρώτα συμπεράσματα του τουρνουά.

Αν η 1η αγωνιστική ολοκληρωνόταν πριν το βράδυ της Τρίτης, τότε θα μιλούσαμε για ένα φυσιολογικό τουρνουά, όπου ο δυνατός συνήθως επιβάλει το νόμο του. Ομως η Ουγγαρία και η Ισλανδία ήρθαν να προσθέσουν το αλατοπίπερο που έλειπε από το βράδυ της Παρασκευής.

Τα... εγγόνια του Φέρεντς Πούσκας μπήκαν ως αουτσάιντερ στο γήπεδο απέναντι στην Αυστρία. Την ομάδα που στα προκριματικά σκόρπισε Ρωσία και Σουηδία, παίρνοντας άνετα την πρωτιά στον όμιλο. Και σαν να μην έφτανε η πρώτη έκπληξη, ήρθαν οι Ισλανδοί να «χαστουκίσουυν» τους Πορτογάλους, οι οποίοι με πρωταγωνιστή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, πλήρωσαν για μια ακόμη φορά μια βασική παθογένειά τους. Την υπεροψία.

Γαλλία, Γερμανία, Κροατία, Ισπανία και Ιταλία ήταν οι ομάδες που άφησαν μια πρώτη καλή εικόνα. Είναι αυτές που έρχονται πρώτες στο μυαλό, στις καφενειακού επιπέδου συζητήσεις αλλά και στις καθαρά ποδοσφαιρικές αναλύσεις.

Η Γαλλία, όχι επειδή ο Ντιντιέ Ντεσάμπ παρουσίασε ένα σύνολο σωστό τακτικά αλλά επειδή έχει την τύχη να διαθέτει τον Ντιμίτρι Παγιέ, τον Καντέ και έναν κλασικό σέντερ φορ όπως ο Ζιρού, τα στοιχεία του οποίου λείπουν από πολλές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Γερμανία, γιατί αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως εκτός από εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρία από το πουθενά, διαθέτει τον καλύτερο τερματοφύλακα στον κόσμο. Ο Μάνουελ Νόιερ φωνάζει εκ μέρους όλων των γκολκίπερ της υφηλίου, πως υπάρχει και μια θέση στο γήπεδο που μπορεί να κρίνει Πρωταθλητές.

Η Κροατία, αφού διαθέτει τον Νο1 αυτή την στιγμή «εγκεφαλικό» ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Το αστέρι. Ο Λούκα Μόντριτς δεν είναι το 10άρι που θαυμάζαμε σε παλαιότερες εποχές. Ομως βλέποντας παιχνίδι των Κροατών, αναρωτιέσαι “πόσοι Μόντριτς παίζουν;”. Αυτό και μόνο τον μεταμορφώνει από τα 172 εκατοστά του κορμιού του, σε έναν γίγαντα που εξαφανίζει κάθε σκέψη αναχαίτισής του από αντίπαλο.

Η Ισπανία, αυτή που παραμένει μετά την κακή παρένθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου όχι τόσο εντυπωσιακή αλλά λειτουργική και αποτελεσματική, έχοντας πλέον την ικανότητα να πάρει λύσεις από περισσότερους ποδοσφαιριστές της, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοξεύσει τους συλλόγους της χώρας στα Κύπελλα Ευρώπης. Μετά το γκολ νίκης απέναντι στην Τσεχία, έφτασαν στο σημείο οι «εχθροί» Πικέ και Ράμος να γίνουν «φίλοι» στα Social Media. Όσο θα προχωρούν ενωμένοι θα παραμένουν στην Top 3άδα των φαβορί.

Ιταλία, γιατί ο Αντόνιο Κόντε παρέλαβε τη χειρότερη αποστολή των τελευταίων 30 ετών από πλευράς προσώπων αλλά παρουσίασε ένα σύνολο, το οποίο παρουσίασε μια απόλυτη αρμονία κινήσεων, μπολιασμένο με την γνήσια ιταλική ποδοσφαιρική ψυχή, αποδεικνύοντας πως για μια ακόμη φορά, η φανέλα της «Σκουάντρα Ατζούρα» είναι πιο βαριά και από τα πιο ακριβά μπάτζετ.

Ηρθε όμως και η απογοήτευση και δεν είναι άλλη από την παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Οταν τον έναν από τους δύο καλύτερους παίκτες του κόσμου, τον μαρκάρει ο 33χρονος Κάρι Άρνασον της Μάλμε, τότε δεν έχει δικαιολογία που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μόλις 31 πάσες και 12 λάθη.

Η 1η αγωνιστική πέρασε και όπως σε όλα τα τουρνουά ήταν «σφιχτή». Πλέον, στο ξεκίνημα της 2ης μέρας, τα περιθώρια για αρκετές ομάδες έχουν στενέψει και το σίγουρο είναι πως το αυξημένο ρίσκο θα προσφέρει καλύτερο θεάμα. Είτε προς όφελος όσων κυνηγούν το κάτι παραπάνω, είτε όχι. Το σίγουρο είναι πως προχωρώντας η διοργάνωση, θα αποδώσει ποδοσφαιρική δικαιοσύνη σε όσους το αξίζουν και το επιζητούν στα γαλλικά γήπεδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 1η αγωνιστικη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ