Γιατί οι «Παραιτηθείτε» εκνευρίζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Γιατί οι «Παραιτηθείτε» εκνευρίζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να έχει ως προτεραιότητα τις θεσμικές αλλαγές και την επανεκκίνηση στην οικονομία, ωστόσο το ενδιαφέρον σε Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται στο κίνημα «Παραιτηθείτε», που κάνει πρεμιέρα σήμερα.

Την αρχή βέβαια έκανε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης από την περασμένη κιόλας εβδομάδα. Μετά τη δήλωση ότι η λόγω κίνηση κινείται στα όρια της Συνταγματικότητας, ο υπουργός κατάφερε να προσδώσει στο θέμα «πολύ μεγαλύτερη σημασία και να φουντώσει τη συζήτηση», όπως τουλάχιστον εξηγούν κυβερνητικά στελέχη στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως, κάνουν λόγο για μια συγκέντρωση κάποιων που «θα ήταν οριακά περιθωριακοί»και αποφεύγουν τα πολλά σχόλια. Επιπλέον, στο επικοινωνιακό πεδίο προτάσσουν την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την ανάπτυξη αύριο το βράδυ στο Μουσείο της Ακρόπολης. Στόχος, είναι ο πρωθυπουργός με το προσωπικό του στίγμα να κάνει ρελάνς.

Μπαράζ δηλώσεων με μπόλικη ειρωνεία
Ενδεικτικές πάντως του εκνευρισμού που φέρνει σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, απετέλεσαν οι δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών που στιγματίστηκαν από μεγάλη ειρωνεία.

«Να πάνε οι άνθρωποι να διαδηλώσουν και να καταμετρηθούν» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για μία κίνηση που έχει το στοιχείο της ακροδεξιάς λογικής. Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, συνέστησε σε όσους δώσουν το «παρών» να πάρουν καπελάκι για να μην τους κάψει ο ήλιος. Και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όμως, δήλωσε πως σε εκείνον η συγκέντρωσηθυμίζει τις κυρίες με τα γουνάκια και τα βραχιόλια το 1983.

Τέλος, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε πως «στη σημερινή συγκυρία είναι ένα αίτημα το οποίο δεν απαντά σε ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και το οποίο κινείται εχθρικά στη χώρα, αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ