Απειλητικό μήνυμα Ρώσου διπλωμάτη σε ακτιβιστή: Οι λεπίδες μας είναι κοφτερές -Και μία αιματηρή σκηνή του Game of Thrones

Ενας Ρώσος διπλωμάτης στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη κατηγορείται ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα, μέσω Twitter, σε μέλος οργανισμού ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υπερασπίζεται τους ακτιβιστές στη Ρωσία.

Το μήνυμα εκφοβισμού εστάλη τον Μάρτιο στον Φλοριάν Ιρμινγκερ, επικεφαλής του δικτύου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτό περιελάμβανε ένα γδαρμένο και ματωμένο κορμί, από σκηνή του Game of Thrones και την προειδοποίηση «Οι λεπίδες μας είναι κοφτερές».

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Τσόι Κιονγκ-λι κατήγγειλε το μήνυμα ως «εντελώς απαράδεκτο» και δήλωσε στο Συμβούλιο, τη Δευτέρα, ότι έχει αναλάβει το θέμα με τον επικεφαλής μίας αποστολής που δεν κατονόμασε.

Η έρευνα εντόπισε ότι αποστολέας του μηνύματος ήταν ένας διπλωμάτης που καθόταν στη θέση της Ρωσίας στο Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια συζήτησης για ένα ψήφισμα που προωθεί την προστασία των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα όσα είπε ο παραλήπτης του, Φλοριάν Ιρμινγκερ, στους New York Times.

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωματική απειλή. Αλλά έχει μία συμβολική σημασία, γιατί ακριβώς έτσι ενεργεί η Ρωσία με τους ανθρώπους που εκφράζουν διαφωνίες. Ο πραγματικός στόχος είναι οι άνθρωποι που εργάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία. Θέλω να ξέρω αν αυτή είναι η πολιτική της χώρας», τόνισε ο Ιρμινγκερ.

Η αμερικανική εφημερίδα ζήτησε ένα σχόλιο για το μήνυμα, αλλά αξιωματούχος της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ απάντησε ότι δεν ήταν διαθέσιμος ο εκπρόσωπός της.

«Μία διαδικτυακή απειλή από εκπρόσωπο κράτους, αν και κρύβεται πίσω από τη δειλία της ανωνυμίας, είναι απειλή ενάντια τόσο στον Φλοριάν Ιρμινγκερ όσο και στην ακεραιότητα αυτού του σημαντικού θεσμού», είπε στο Συμβούλιο τη Δευτέρα ο Φιλ Λιντς, διευθντής της διεθνούς υπηρεσίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αν και δεν κατονόμασε τη χώρα που εμπλέκεται, ο Τσόι, πρόεδρος του Συμβουλίου, ανέφερε ότι ο πρέσβης της χώρας «αναγνώρισε ότι το μέλος της αντιπροσωπείας του διέπραξε αυτή την εξαιρετικά λυπηρή πράξη και εξέδωσε διοικητική επίπληξη σε βάρος του εν λόγω διπλωμάτη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ