Βγάζουν τα... σεντόνια του Χίτλερ στο «σφυρί»! - iefimerida.gr

Βγάζουν τα... σεντόνια του Χίτλερ στο «σφυρί»!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την επόμενη Τρίτη στο Μπρίστολ της Αγγλίας δύο από τα προσωπικά κλινοσκεπάσματα του Αδόλφου Χίτλερ, ένα λευκό σεντόνι με κεντημένο έναν αετό σκαρφαλωμένο και ένα ακόμα «διακοσμημένο» με τη σβάστικα και με άλλα σύμβολα των Ναζί, θα δημοπρατηθούν, σε τιμή που αναμένεται να φτάσει τις 3.000 λίρες.

Το ένα μονό λευκό σεντόνι, μαζί με την μαξιλαροθήκη, που έχει κεντημένο πάνω του έναν αετό σκαρφαλωμένο σε μια σβάστικα, πρόκειται να πωληθεί στη νοτιοδυτική αγγλική πόλη του Μπρίστολ την Τρίτη. Το επόμενο σεντόνι θα πωληθεί λίγες ημέρες αργότερα.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βρίσκει κανείς προσωπικά αντικείμενα του Χίτλερ, όπως τα σεντόνια του με τα σύμβολα και το μονόγραμμα του, ενώ έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός ότι αυτά πωλούνται» αναφέρει ο Μάλκολμ Κλάριντζ, ειδικός στις πωλήσεις μέσω δημοπρασιών ειδών που σχετίζονται με το στρατό.

Τα κλινοσκεπάσματα αυτά είχαν αγοραστεί στη Γερμανία, από έναν ιδιώτη συλλέκτη, αρκετά χρόνια πριν.

«Λίγο μετά την αυτοκτονία του Χίτλερ και της Εύας Μπράουν, η οικονόμος τους Άννι Γουίντερ αφαίρεσε πολλά από τα προσωπικά τους αντικείμενα, προκειμένου να τα σώσει, όπως είχε πει, από τους πλιατσικολόγους» σημειώνει ο κ. Κλάριτζ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ