Κως και Αλικαρνασσός κάνουν μόνες τους τουριστική συμφωνία –Η πρωτοβουλία 2 δημάρχων - iefimerida.gr

Κως και Αλικαρνασσός κάνουν μόνες τους τουριστική συμφωνία –Η πρωτοβουλία 2 δημάρχων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ιστορική συμφωνία θα υπογραφεί την Τετάρτη στην Κω - ερήμην της κυβέρνησης - χάρη στην πρωτοβουλία δύο δημαρχων.

Ο Δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης, θα υποδεχθεί τον Δήμαρχο του Μπόντρουμ (Αλικαρνασσού) Μεχμέτ Κοτσαντόν, για να επισφραγίσουν μια ιστορική συμφωνία ανάμεσα στους δύο δήμους.

Πρόκειται για συμφωνία ενίσχυσης της τουριστικής ταυτότητας των δύο δήμων με παράλληλη δέσμευση για τον έλεγχο και την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος Κω επισκέφθηκε το Μπόντρουμ την περασμένη Παρασκευή, μεταφέροντας την πρόταση συνεργασίας που έγινε αποδεκτή από τον Τούρκο Δήμαρχο.

Κως και Μπόντρουμ είναι δύο περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς και υπέστησαν απώλειες από τις ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές.

Στην συνάντηση της Τετάρτης, επί ελληνικού εδάφους, θα επισφραγιστεί η πρόθεση των δύο πλευρών για την υπογραφή της συμφωνίας και άμεσα θα δημιουργηθούν κοινές ομάδες εργασίας για τη διαμόρφωση του κειμένου της συμφωνίας και την υπογραφή της από τους δύο Δημάρχους.

Η συμφωνία προβλέπει:

  • Ανακήρυξη τουριστικής ζώνης που θα περιλαμβάνει τους δύο δήμους.
  • Συνεργασία στην ανάσχεση και διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων διακίνησης.
  • Από κοινού διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και εκθέσεων για την προώθηση και προβολή της Κω και της Αλικαρνασσού, ως τουριστικών προορισμών.
  • Συνεργασία στη δημιουργία visacenters τόσο στην Κω όσο και στην Αλικαρνασσό.
  • 2 κοινές συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων το χρόνο ( το πρώτο εξάμηνο στην Κω και το δεύτερο στο εξάμηνο στο Μπόντρουμ) όπου θα συναποφασίζονται κοινές δράσεις και θα αναζητούνται νέα πεδία συνεργασίας.
  • Πολιτιστικές ανταλλαγές και ενδεχόμενο διοργάνωσης από κοινού ενός Φεστιβάλ τη θερινή περίοδο.
  • Προώθηση εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών.
  • Κοινές δράσεις τουριστικής προβολής και ανάπτυξης.
  • Δημιουργία ιστότοπου σε 4 γλώσσες με πληροφορίες και χρηστικό περιεχόμενο για κάθε περιοχή π.χ στην ιστοσελίδα του Δήμου Κω θα υπάρχει link με πληροφορίες για την Αλικαρνασσό στην ελληνική γλώσσα και στα αγγλικά ενώ αντίστοιχο link για την Κω θα υπάρχει και στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλικαρνασσού.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ