Στροφή στα γερμανικά ομόλογα υπό τον φόβο του Brexit -Αρνητικές οι αποδόσεις για πρώτη φορά - iefimerida.gr

Στροφή στα γερμανικά ομόλογα υπό τον φόβο του Brexit -Αρνητικές οι αποδόσεις για πρώτη φορά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό τον αυξανόμενο φόβο του Brexit, αυξάνεται η ζήτηση των δεκαετών γερμανικών ομολόγων, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις τους να βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε αρνητικό έδαφος.

Τα γερμανικά ομόλογα με δεδομένο ότι θεωρούνται για τους επενδυτές «ασφαλή καταφύγια» έχουν αυξημένη ζήτηση όσο εντείνεται ο φόβος ότι οι Βρετανοί θα μπορούσαν να ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της ερχόμενης εβδομάδας.

Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου μειώθηκε περισσότερο από 2,5 μονάδες βάσης και υποχώρησε στο -0,002%.

Οι φόβοι για το Brexit είναι ο πιο πρόσφατος παράγοντας που οδηγεί χαμηλότερα τις γερμανικές αποδόσεις. Σήμερα η στερλίνα υποχώρησε έως και 1% έναντι του δολαρίου ενώ οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σημείωναν πτώση σχεδόν 1%.

Διαφορετική είναι η εικόνα στις αγορές ομολόγων της νότιας Ευρώπης, που ενέχουν μεγαλύτερο ρίσκο. Η απόδοση του 10ετούς πορτογαλικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,29%, στο υψηλότερο επίπεδο του μήνα. Οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών και ιταλικών ομολόγων, που χθες σημείωσαν τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό τους εδώ και δύο μήνες, σημείωναν άνοδο κατά 2,5 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γερμανικά ομόλογα μηδενικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ