Μειωμένο πρόστιμο και πρόσληψη υπαλλήλου -Το νέο σχέδιο για τη μαύρη εργασία - iefimerida.gr

Μειωμένο πρόστιμο και πρόσληψη υπαλλήλου -Το νέο σχέδιο για τη μαύρη εργασία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο ένα τρίτο σχεδιάζει να μειώσει το πρόστιμο για την αδήλωτης εργασία το υπουργείο Εργασίας, υποχρεώνοντας όμως τον εργοδότη να προσλάβει για 12 μήνες τον εργαζόμενο που κατά τον έλεγχο θα διαπιστωθεί ότι απασχολείται ανασφάλιστος.

Σύμφωνα με δημοσίεμα της εφημερίδας Καθημερινή, η πρόταση αυτή συζητείται ήδη σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς και γίνεται στο πλαίσιο της κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την καταπολέμηση της αδήλωτης αλλά και την ανασφάλιστης εργασίας που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και μάλιστα ως βασικό παραδοτέο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου του 2016.

Ειδικότερα, η ελληνική πλευρά προτείνει τη μείωση του προστίμου από τα 10.550 ευρώ σε 3.500 ευρώ ανά ανασφάλιστο εργαζόμενο. Σημειώνεται ότι μόλις το 18%-20% των προστίμων εισπράττεται.

Η πρόταση συνοδεύεται με τον πρόβλεψη για υποχρεωτική 12μηνο πρόσληψη του ατόμου, Με τον τρόπο αυτό ο παραβάτης-εργοδότης θα πληρώσει συνολικά ποσό αντίστοιχο με το ύψος του σημερινού προστίμου, όμως και ο εργαζόμενος θα προσληφθεί και τα ποσά θα εισπραχθούν πιο εύκολα. Σήμερα το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας ανέρχεται στο 20% της πραγματικής απασχόλησης.

Η πρόσληψη θα είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την προστασία του εργαζόμενου αφού αυτός ο τύπος της σύμβασης είναι δύσκολο να καταγγελθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαύρη εργασία πρόστιμο πρόσληψη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ