Φιλιππίνες: Εξτρεμιστές αποκεφάλισαν Καναδό τουρίστα που κρατούσαν όμηρο - iefimerida.gr

Φιλιππίνες: Εξτρεμιστές αποκεφάλισαν Καναδό τουρίστα που κρατούσαν όμηρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρχές των Φιλιππίνων επιβεβαίωσαν σήμερα την εκτέλεση ενός Καναδού, ο οποίος κρατείτο όμηρος από μέλη της Αμπού Σαγιάφ, σε ένα απομακρυσμένο νησί στο νότιο τμήμα της χώρας μαζί με άλλους τρεις ανθρώπους από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Πρόκειται για μία εξτρεμιστική οργάνωση η οποία θεωρείται πως συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε χθες ότι φαίνεται πως ένας δεύτερος καναδός όμηρος της Αμπού Σαγιάφ εκτελέστηκε από τους απαγωγείς του μέσα σε λίγους μήνες.

«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την βάρβαρη δολοφονία του Ρόμπερτ Χολ, καναδού υπηκόου, που κρατείτο όμηρος από την οργάνωση Αμπού Σαγιάφ στο (νησί) Σούλου τους τελευταίους εννιά μήνες», ανέφερε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Μπενίνιο Ακίνο σε ανακοίνωσή του.

Εκπρόσωπος του στρατού των Φιλιππίνων ανέφερε νωρίτερα ότι βρέθηκε ένα κομμένο κεφάλι κοντά σε έναν καθολικό ναό στο νησί χθες. Δεν έχει γίνει ακόμη η αναγνώρισή του.

Ο Χολ είχε απαχθεί μαζί με τρεις άλλους ανθρώπους από ένα πολυτελές θέρετρο στο νησί Σαμάλ. Άλλος ένας καναδός υπήκοος, ο Τζον Ρίντσντελ, αποκεφαλίστηκε από τους ισλαμιστές τον Απρίλιο.

Ένας Νορβηγός και μια Φιλιππινέζα πιστεύεται πως συνεχίζουν να είναι όμηροι της οργάνωσης.

Η Αμπού Σαγιάφ είχε ζητήσει αρχικά λύτρα 1 δισεκ. πέσος (21,7 εκατ. δολάρια) για καθέναν από τους ομήρους, αλλά στις αρχές του 2016 μείωσε το ποσό που αξίωνε στα 300 εκατ. πέσος.

Ο Τριντό είπε στους δημοσιογράφους ότι «ο Καναδάς θεωρεί την τρομοκρατική οργάνωση που πήρε όμηρο τον Χολ πλήρως υπεύθυνη για τον παράλογο αυτόν φόνο που διαπράχθηκε εν ψυχρώ».

Μέσα ενημέρωσης των Φιλιππίνων, μετέδωσαν ότι ο Αμπού Ραάμι, ένας εκπρόσωπος της Αμπού Σαγιάφ, επιβεβαίωσε την εκτέλεσή του λίγο μετά την παρέλευση της προθεσμίας που είχε ορίσει στο τελεσίγραφο που είχε θέσει τον Μάιο.

Οι Φιλιππίνες καταδίκασαν την εκτέλεση

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων καταδίκασε σήμερα την εκτέλεση του Καναδού ομήρου Ρόμπερτ Χολ από την οργάνωση Αμπού Σαγιάφ.

Παράλληλα, η κυβέρνηση εκφράζει τη συμπάθεια της, αλλά και τα συλληπητήριά της προς την οικογένεια του Χολ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του προεδρικού γραφείου, Χερμίνιο Κολόμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ