Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ειδομένη -Εκκενώνουν δύο καταυλισμούς προσφύγων στους Ευζώνους - iefimerida.gr

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Ειδομένη -Εκκενώνουν δύο καταυλισμούς προσφύγων στους Ευζώνους

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση των δύο εναπομεινάντων άτυπων καταυλισμών στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης.

Πρόκειται για καταυλισμούς που έχουν στηθεί σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στη στροφή για Ευζώνους και σε βενζινάδικο, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.

Για τις ανάγκες της επιχείρησης, κλειστή είναι η ΠΑΘΕ Αθηνών- Ευζώνων, από τη γέφυρα του Πολυκάστρου μέχρι το ύψος του χωριού Ευζώνων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες απομακρύνθηκαν από τον άτυπο καταυλισμό στο βενζινάδικο, στην ΠΑΘΕ Πολυκάστρου, 1.158 πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ (58 Ιρακινοί και οι υπόλοιποι Σύροι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας, στα Βασιλικά.

Χθες το βράδυ, κάτοικοι των Βασιλικών συγκεντρώθηκαν έξω από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, διαμαρτυρόμενοι για τη δομή.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ