Ο Γκάουκ έφαγε με μουσουλμάνους -Μήνυμα κατά του φόβου, μετά από το μακελειό στο Ορλάντο [εικόνες] - iefimerida.gr

Ο Γκάουκ έφαγε με μουσουλμάνους -Μήνυμα κατά του φόβου, μετά από το μακελειό στο Ορλάντο [εικόνες]

(ΑΠΕ/ EPA/ JOERG CARSTENSEN)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα μήνυμα κατά της ισλαμοφοβίας, μία ημέρα μετά από το μακελειό στο Ορλάντο από άνδρα που ορκίστηκε πίστη στο ISIS, θέλησε να στείλει ο Γιόαχιμ Γκάουκ.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας δείπνησε με μουσουλμάνους το βράδυ της Δευτέρας. Ο πρώην Λουθηρανός πάστορας παρακάθισε σε δημόσιο δείπνο ιφτάρ- αυτό που απολαμβάνουν οι μουσουλμάνοι μόλις δύσει ο ήλιος κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, στο Μόαμπιτ, μία φτωχή περιοχή του Βερολίνου στο οποίο ζουν πολλοί μετανάστες.

«Η προώθηση τέτοιων συναντήσεων είναι ιδιαίτερα σημαντική, σε μία εποχή κατά την οποία εξαπλώνεται η αμοιβαία καχυποψία», δήλωσε ο Γκάουκ, σύμφωνα με το Reuters, σημειώνοντας ότι πολλοί Γερμανοί είναι ανήσυχοι μετά από τις πρόσφατες επιθέσεις ισλαμιστών στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες.

«Για κάποιους, ο φόβος της ισλαμικής τρομοκρατίας έχει γίνει φόβος για τους μουσουλμάνους», πρόσθεσε, προειδοποιώντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει πόλωση της κοινωνίας, ενώ κάλεσε τους Γερμανούς να επιδιώξουν να έχουν τακτικές συναντήσεις με μουσουλμάνους στις γειτονιές τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Γερμανίας, οι προσπάθειες της χώρας για ενσωμάτωση αποδίδουν, τονίζοντας ότι ολοένα περισσότεροι μουσουλμάνοι τάσσονται κατά των φονταμενταλιστικών ερμηνειών του Κορανίου.

«Ολοι εμείς, που γιορτάζουμε το ιφτάρ μαζί σήμερα, μπορούμε να το βεβαιώσουμε: Η συμβίωση είναι δυνατή», τόνισε ο Γκάουκ, συμπληρώνοντας ότι οδηγός όλων πρέπει να είναι ο «χρυσός» κανόνας, που είναι κοινός σε όλες τις θρησκείες και αναφέρει «Φέρσου στους άλλους όπως θέλεις να σου φερθούν».

Ο Γκάουκ έφαγε με μουσουλμάνους -Μήνυμα κατά του φόβου, μετά από το μακελειό στο Ορλάντο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ο Γκάουκ έφαγε με μουσουλμάνους -Μήνυμα κατά του φόβου, μετά από το μακελειό στο Ορλάντο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA/ JOERG CARSTENSEN

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιοάχιμ Γκάουκ Μουσουλμάνοι Ορλάντο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ