Επί σκηνής ψυχογράφημα της Σιμον Ντε Μπωβουάρ -Για γυναίκες που ωριμάζουν μόνες - iefimerida.gr

Επί σκηνής ψυχογράφημα της Σιμον Ντε Μπωβουάρ -Για γυναίκες που ωριμάζουν μόνες

Φωτογραφία Σπύρος Δομαζάκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Σιμόν ντε Μπωβουάρ βάζει τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, στις ευθύνες του και στις αποτυχίες του.

Η Μάνια Παπαδημητρίου παρουσιάζει τον Μονόλογο της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ 18 και 19 Ιουνίου στον Χώρο Τέχνης 14η μέρα.

Τα πρόσωπα του τρίπτυχου έργου έργου της Σιμον Ντε Μπωβουάρ «Προδομένη γυναίκα» (1967) είναι γυναίκες μέσης ηλικίας, που ωριμάζουν και νοιώθουν την προδοσία γύρω τους. Γυναίκες της μοναξιάς.
Ένα κείμενο σκληρότητας, ωμότητας, προβληματισμού, ένα ψυχογράφημα για ανθρώπους που βιώνουν την απομόνωση και την αποξένωση, τη βια απ' τους ανθρώπους και απ' τη κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη.

Επί σκηνής ψυχογράφημα της Σιμον Ντε Μπωβουάρ -Για γυναίκες που ωριμάζουν μόνες  | iefimerida.gr 0

Η Μυριέλ βρίσκεται μόνη την παραμονή της πρωτοχρονιάς σ' ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, εγκαταλελειμμένη απ' όλους και απομονωμένη. Αυτή τη βραδιά που όλοι βρίσκονται με δικούς τους ανθρώπους αυτή ανακαλεί βίαια τις σχέσεις και τα άσχημα βιώματα της ζωής της. Η μοναξιά είναι αφόρητη, θανατερή. Η Μυριέλ αποδίδει ευθύνες σε όλους τους άλλους και προσπαθεί να κρατηθεί από φαντασιώσεις και γεγονότα χωρίς να προϊδεαζόμαστε που θα οδηγηθεί. Βλέπει να γερνά και να προδίδεται από τους άντρες της ζωής της και τους οικείους της. Στον παραληρηματικό της μονόλογο θέτει θέματα υπαρξιακά και αυταπάτης με αφοπλιστική ωμότητα. Τα λάθη της ζωής της πολλά, δικά της, αλλά και των άλλων.

Η Σιμον Ντε Μπωβουάρ αφήνει το θεατή ν' αποφασίσει, για την αιτία της ανθρώπινης μοναξιάς και τι απορρέει από τις σχέσεις της αστικής οικογένειας.

Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία, Αθηνά Κεφαλά.
Η Μάνια Παπαδημητρίου παίζει τη Μυριέλ, τσέλο η Μαίρη Σκοπελίτη.
18 και 19 Ιουνίου - Χώρος Τέχνης 14η Μέρα Καλλιρόης 10, Αθήνα,
(στάση μετρό Ακρόπολη, στάση τραμ Βουλιαγμένη)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ