OPEC: Αμετάβλητες οι προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2016 - iefimerida.gr

OPEC: Αμετάβλητες οι προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2016

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετάβλητες διατηρεί ο OPEC τις προβλέψεις του για την παγκόσμια προσφορά και ζήτηση πετρελαίου το 2016.

Συγκεκριμένα, κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως αναμένεται να αυξηθεί η ζήτηση, στα 94,18 ανά ημέρα, κυρίως οδηγούμενη από την Ινδία.

Η παραγωγή μη-μελών του OPEC θα πέσει κατά 740.000 βαρέλια την ημέρα σε σχέση με το 2016, αγγίζοντας τα 56,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Η παραγωγή των ΗΠΑ θα εμφανιστεί μειωμένη κατά 420.000 βαρέλια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, στα 13,57 εκατ. βαρέλια.

Αναφορικά με τη ζήτηση, η πρόβλεψη είναι για 31,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα για φέτος.Τον Μάιο, η παραγωγή των χωρών του OPEC έφτασε τα 32,36 εκατ. βαρέλια την ημέρα, περίπου 100.100 ανά ημέρα λιγότερα σε σχέση με τον Απρίλιο.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του OPEC σε συνάντηση που είχαν αυτό τον μήνα στη Βιέννη δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία σχετικά με τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ OPEC παραγωγή πετρελαίου β'εξάμηνο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ