«Εχουμε την επιστολή Σαμαρά, περιμένουμε και τις άλλες για να αποφασίσουμε» - iefimerida.gr

«Εχουμε την επιστολή Σαμαρά, περιμένουμε και τις άλλες για να αποφασίσουμε»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις επιστολές του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργου Προβόπουλου αναμένουν στο Eurogroup έως τη Δευτέρα για να αποφασιστεί στη συνέχεια αν και πότε θα εκταμιευθεί η 6η δόση του δανείου, ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε πως ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, έχει λάβει την επιστολή του προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητά η Ευρωζώνη, ως προϋπόθεση για την καταβολή της 6ης δόσης των δανείων προς την Ελλάδα.

Πρόσθεσε, δε, ότι η Επιτροπή εξετάζει την επιστολή και τόνισε πως, στην παρούσα φάση, δεν έχει κάποιο σχόλιο επί του περιεχομένου της, καθώς θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης την επόμενη εβδομάδα στο Eurogroup.

O κ. Mπαγί υπενθύμισε ότι το Eurogroup είχε ζητήσει επιστολές από τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας και τόνισε ότι αυτό που προέχει τώρα είναι να διεξαχθεί συζήτηση μεταξύ των χωρών του ευρώ, οι οποίες και θα αποφανθούν για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Από την άλλη πλευρά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε χθες ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Eurogroup χωρίς να διευκρινίσει αν η απόφαση θα είναι θετική για την Ελλάδα ή όχι. Πάντως είπε ότι περιμένουν να δουν την έκθεση της Τρόικα και από εκεί και πέρα θα δουν τι θα κάνουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ