Απίστευτο: Ιδιοκτήτης καφετέριας, μετακίνησε τα... σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας! [εικόνες] - iefimerida.gr

Απίστευτο: Ιδιοκτήτης καφετέριας, μετακίνησε τα... σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας! [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχει» η κίνηση ιδιοκτήτη καφετέριας στο Μάαστριχ, ο οποίος αποφάσισε να... μετακινήσει ελαφρώς τα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας για το Euro 2016.

Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή.

Ο Κόεν Σμιτς, ιδιοκτήτης του καφέ De Pepel, απογοητεύτηκε πάρα πολύ από τον αποκλεισμό της Ολλανδίας στο Euro 2016, οπότε είπε να υποστηρίξει το Βέλγιο. Αποφάσισε, λοιπόν, πως ο μόνος τρόπος για να διασκεδάσει τη θλίψη του είναι να μεταφέρει το κατάστημά του στο γειτονικό Βέλγιο μετακινώντας... τα σύνορα των δύο χωρών.

«Στην αρχή, ήμουν στεναχωρημένος επειδή δεν μετέχει η Ολλανδία στο Euro. Ωστόσο, στηρίζω το Βέλγιο και ήθελα να το δείξω αυτό ξεκάθαρα», εξηγεί.

Απίστευτο: Ιδιοκτήτης καφετέριας, μετακίνησε τα... σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας! [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Με τη σύμφωνη γνώμη ορισμένων θαμώνων της καφετέριας, ο Σμιτς αποφάσισε να μετακινήσει συμβολικά τους στύλους που δείχνουν τα σύνορα μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας: τους μετέφερε σε απόσταση 300 μέτρων, έτσι που η καφετέριά του να βρίσκεται πλέον σε... βελγικό έδαφος, έστω και μόνο για τον ένα μήνα που θα διαρκέσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ο δήμαρχος της γειτονικής βελγικής πόλης δεν δυσαρεστήθηκε καθόλου με την ιδέα της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του. Αντιθέτως, αγκάλιασε με μεγάλη χαρά τους 1.420 νέους «Βέλγους» δημότες, τους κατοίκους δηλαδή της περιοχής που βρέθηκε αιφνιδιαστικά να ανήκει στο Βέλγιο.

Μάλιστα, εγκαινίασε δύο αντίγραφα οροσήμων των συνόρων ενώ ο εφημέριος της τοπικής εκκλησίας «βάπτισε» τα νέα σύνορα με ένα μεγάλο ποτήρι βελγικής μπίρας, αντί για αγιασμό.

Απίστευτο: Ιδιοκτήτης καφετέριας, μετακίνησε τα... σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας! [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στο καφέ του, πλέον, ο Κοέν θα σερβίρει βελγικές μπίρες, τηγανιτές πατάτες και θα πουλάει σουβενίρ των «Κόκκινων Διαβόλων», με την τηλεόραση να δείχνει τους αγώνες της εθνικής Βελγίου.

«Εχουμε Ολλανδούς πελάτες που τους άρεσε η ιδέα και μάλιστα έγιναν υποστηρικτές της εθνικής Βελγίου», είπε ο Σμιτς.

Για ένα μήνα, όσο διαρκεί και το Euro το Βέλγιο θα είναι λίγο μεγαλύτερο από πριν!

Απίστευτο: Ιδιοκτήτης καφετέριας, μετακίνησε τα... σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας! [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Απίστευτο: Ιδιοκτήτης καφετέριας, μετακίνησε τα... σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας! [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες από βίντεο της ιστοσελίδας hbvl.be

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ