Η φωτιά σκότωσε τον Μαυρίκο -Κάνουν φύλλο και φτερό το τζιπ για να βρουν στοιχεία - iefimerida.gr

Η φωτιά σκότωσε τον Μαυρίκο -Κάνουν φύλλο και φτερό το τζιπ για να βρουν στοιχεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της ιατροδικαστικής εξέτασης στη σορό του Παναγιώτη Μαυρίκου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του εκδότη της «Ακρόπολης» δεν επήλθε από παθολογικά αίτια, αλλά από τη φωτιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Εν τω μεταξύ, σήμερα το απόγευμα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA, προκειμένου να ταυτοποιηθεί και επίσημα ο νεκρός (η σορός είναι απανθρακωμένη και η αναγνώριση από τη σύζυγο και τη μητέρα του Μαυρίκου έχει γίνει μόνο μέσω προσωπικών αντικειμένων), ενώ τα ασφαλή συμπεράσματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να βγουν σε 15 ημέρες.

Η οικογένεια έβαλε πραγματογνώμονα να εξετάσει το τζιπ
Τον Αναστάσιο Δέδε, ιδιωτικό πραγματογνώμονα, έβαλε η οικογένεια του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου να εξετάσει την καμένη Porsche. Ο κ. Δέδες έχει μεταβεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να δει από κοντά το κατεστραμμένο όχημα και να διενεργήσει έλεγχο. Υπενθυμίζεται πως τον κ. Δέδε είχε προσλάβει και η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη για να διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος που έκοψαν το νήμα της ζωής του τραγουδιστή.

Ποια είναι τα έως τώρα δεδομένα πριν η Porsche τυλιχθεί στις φλόγες
Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα είναι, πρώτον, ότι από τους πυροτεχνουργούς και τους ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας δεν βρέθηκε το παραμικρό ίχνος οποιουδήποτε μηχανισμού, ή άλλο στοιχείο στο αυτοκίνητο και στο σημείο του τραγικού συμβάντος, που να οδηγεί στο συμπέρασμα της δολιοφθοράς.

Δεύτερον, από την πολύ προσεκτική μελέτη των βίντεο που έχει καταγραφεί από τις κάμερες της Αττικής Οδού, τα οποία οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής είδαν πολλές φορές, σύμφωνα με αξιωματικό της αστυνομίας φαίνεται το εξής: το Porsche Cayenne κινείται στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας, όταν ξαφνικά άρχισε να μειώνει ταχύτητα και να παρεκκλίνει ελαφρά από την πορεία του, να «ακουμπάει» στο διαχωριστικό διάζωμα και να σέρνεται επάνω του για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια ακινητοποιείται και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα διακρίνεται πρώτα λίγος καπνός και σχεδόν ταυτόχρονα φλόγα που τυλίγει το αυτοκίνητο.

Πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, όπως λένε οι αστυνομικοί, στο βίντεο φαίνονται υγρά στο δρόμο κάτω από το αυτοκίνητο, που πιθανολογείται ότι είναι διαρροή καυσίμου. Ο 42χρονος εκδότης δεν μπόρεσε να βγει από το όχημα, γιατί δεν άνοιγε η πόρτα του οδηγού, καθώς είχε κολλήσει στο διάζωμα.

Τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα
Τα ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς είναι αν συνέβη κάτι στον οδηγό, γι' αυτό και δεν είχε καλά αντανακλαστικά τη δεδομένη στιγμή και τι μπορεί να ήταν αυτό και βέβαια το αυτοκίνητο εξετάζεται από πραγματογνώμονες, για να διαπιστωθεί αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα και κυρίως τι και από ποιο σημείο προκάλεσε την ανάφλεξη.

Τα σενάρια που εξετάζονται είναι:

  • Δολιοφθορά
  • Μηχανική βλάβη
  • Παθολογικά αίτια, που μπορεί να προκάλεσαν δυσφορία στον Μαυρίκο, με αποτέλεσμα το «σύρσιμο» του τζιπ στο διαχωριστικό διάζωμα, τη διαρροή καυσίμου και εν συνεχεία την ανάφλεξη. Ωστόσο όπως είπαν οι ιατροδικαστές ο εκδότης ήταν ζωντανός, όταν ξέσπασε η φωτιά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ