Βέτο εβραϊκών οργανώσεων για συνάντηση Μπάιντεν - Καρατζαφέρη - iefimerida.gr

Βέτο εβραϊκών οργανώσεων για συνάντηση Μπάιντεν - Καρατζαφέρη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στήριξη της Ουάσιγκτον στις προσπάθειες της κυβέρνησης Παπαδήμου αναμένεται να μεταφέρει ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αθήνα, στις 5 Δεκεμβρίου.Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τον πρόεδρο της Ν.Δ.Αντώνη Σαμαρά. Ανοικτό μένει το ζήτημα της συνάντησής του με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη καθώς οι ισχυρές επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει οι μεγαλύτερες αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις για τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα, λίγο πριν ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Αντονι Μπλίνκεν και στελέχη αρμόδια για τα θέματα Αιγαίου, αναμένεται να εκφράσει την υποστήριξη της κυβέρνησης Ομπάμα στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για να βγει από την οικονομική κρίση.

Στην Αθήνα θα βρίσκεται ως προπομπός της επίσκεψης Μπάιντεν ο βοηθός υπουργός Οικονομικών Κρίστοφερ Σμαρτ, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και παλαιότερα, καθώς και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Χίλαρι Κλίντον.

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος, που θα φθάσει προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη όπου θα συμμετάσχει σε επιχειρηματικό συνέδριο και θα συζητήσει εκτενώς και θέματα εξωτερικής πολιτικής. Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων (που εκείνες τις ημέρες θα βρεθεί στην επικαιρότητα εν αναμονή της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της πΓΔΜ εναντίον της Ελλάδος) θα τεθούν στο τραπέζι.

Ιδιαίτερα στο θέμα των Σκοπίων, η Αθήνα εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εμφανίζονται να έχουν ξεκαθαρισμένη θέση επί του ότι ο σκοπιανός πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι αποτελεί τον βασικό ανασταλτικό παράγοντα για την εξεύρεση λύσης. Υπήρξαν και ορισμένες σκέψεις να προβεί ο κ. Μπάιντεν σε κάποια δήλωση επί ελληνικού εδάφους. Κρίθηκε όμως ότι κάτι τέτοιο μάλλον θα προκαλούσε άσκοπες αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ