Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ - iefimerida.gr

Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοίγει ο δρόμος για την πώληση του ΟΛΠ στην Cosco μετά την έγκριση από τη γενική συνέλευση του ΟΛΠ της αναθεωρημένης σύμβασης παραχώρησης.

Στη γενική συνέλευση των μετοχών που πραγματοποιήθηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών εν μέσω κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στο λιμάνι του Πειραιά ο βασικός μέτοχος πλειοψηφίας υπερψήφισε τη σύμβαση παραχώρησης και απέρριψε τα σχόλια, τις προσθήκες και τις τροποποιήσεις που είχε συστήσε το Δ.Σ. του ΟΛΠ.

Παράλληλα εξελέγη νέο μικρότερο Δ.Σ. χωρίς τη συμμέτοχη πλέον των δυο εκπρόσωπων των εργαζομένων. Επίσης, διορίστηκε νέο μέλος σε θέση που παρέμενε κενή, ο Σταύρος Χατζάκος, ενώ θέση εκτελεστικού αντιπροέδρου ανέλαβε ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Λιάκος. Σημειώνεται πως η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου, αποτελεί το συμβατικό κείμενο με το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος βασικός μέτοχος, η Cosco, το λιμάνι.

Εγκρίθηκε από τη Γ.Σ.  η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ | iefimerida.gr 0

Η συγκεκριμένη σύμβαση, όπως και η συμφωνία μετόχων, θα πρέπει να περάσουν τώρα για κύρωση από το ελληνικό κοινοβούλιο, ώστε να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση και να καταβληθεί το τίμημα από τον επενδυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΟΛΠ σύμβαση παραχώρησης Cosco
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ