Δίκη ΧΑ: Ο Ρουπακιάς έμεινε σπίτι του, δεν πήγε στο δικαστήριο -Εξαλλος ο πατέρας του Παύλου Φύσσα - iefimerida.gr

Δίκη ΧΑ: Ο Ρουπακιάς έμεινε σπίτι του, δεν πήγε στο δικαστήριο -Εξαλλος ο πατέρας του Παύλου Φύσσα

Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια κατάμεστη αίθουσα από δικηγόρους -όχι όμως και από κατηγορούμενους- άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής, με μόνο 1 από τους 68 κατηγορούμενους να κάθεται στο εδώλιο.

Οταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ξεκίνησε την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και έφτασε στον Γιώργο Ρουπακιά, ακούστηκε ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης, να φωνάζει: «Αυτός τρώει τα αυγά που του έφτιαξε η γυναικούλα του, γι' αυτό δεν έχει έρθει».

«Δεν κατάλαβα» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη και απευθυνόμενη στον Παναγιώτη Φύσσα ειπε: «Να μην ακουστείτε άλλη φορά, παρακαλώ».

Ο Γιώργος Ρουπακιάς και σήμερα επέλεξε να παραμείνει στο σπίτι του, όπου βρίσκεται σε περιορισμό μετά την αποφυλάκισή του λόγω λήξης του ανώτατου ορίου της προσωρινής του κράτησης.

Ο χρόνος πάντως κυλάει αντίστροφα για τη μεταφοράς της δίκης στο Εφετείο της Αθήνας. Ήδη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση που ανάβει το πράσινο φως ώστε από 21/6/2016 η δίκη να μεταφερθεί στο Εφετείο.
Και επισήμως, η πρόεδρος του δικαστηρίου που δικάζει τους κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε τη μεταφορά της δίκης στην αίθουσα τελετών του Εφετείου , από τις 27 Ιουνίου .
Η πρόεδρος ανέφερε πως υπήρξε θετική ανταπόκριση σε σχετικό αίτημα για μεταφορά της δίκης στο Εφετείο με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας.
Η πλευρά της υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου , αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα , με τον πρόεδρο του Βουλής κάνοντας λόγο για άμεση παρέμβαση. "Σεβόμενοι το αίτημα και την αγωνία του δικαστηρίου για επιτάχυνση της διαδικασίας ,πρέπει να πω ότι γίναμε κοινωνοί κάποιων περίεργων επαφών . Θεωρούμε ότι είναι άμεση παρέμβαση . Εγώ θα εκφράσω μια ευχή . Να διασφαλιστεί η ηρεμία της άσκησης των δικών μας καθηκόντων" είπε ο κ. Μιχαλόλιας απευθυνόμενος στο δικαστήριο .

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ