Στο σφυρί το θρυλικό ροζ φόρεμα της Σοφία Λόρεν -Από το στριπτίζ στον γιατρό [βίντεο]

Δύσκολα ξεχνάει κανείς τη Σοφία Λόρεν να βγάζει το όμορφο ροζ φόρεμά της και να μένει με τα εσώρουχα στην ταινία «Milionairess», του 1960.

Το ροζ Balmain φόρεμα που έκανε μόδα πρώτη η Σοφία Λόρεν, πριν ακολουθήσoυν η Τζάκι Κένεντι και η Όντρεϊ Χέπμπορν, θα δημοπρατηθεί και η τιμή του αναμένεται να φθάσει στα ύψη.

Μάλιστα το φόρεμα δεν ανήκει καν στην ίδια την Σοφία Λόρεν, αλλά σε μία γυναίκα η οποία έλαβε τυχαία τότε τη δημιουργία του πασίγνωστου σχεδιαστή.

Συγκεκριμένα, αφού η ταινία ολοκληρώθηκε το 1960, όλα τα κουστούμια της ταινίας μοιράστηκαν στην παραγωγή. Μία νεαρή Βρετανίδα, η οποία ήταν η γραμματέας της παραγωγής, διάλεξε αυτό το φόρεμα το οποίο το φόρεσε σε πάρτι της εποχής, χωρίς όμως να του προξενήσει κάποια φθορά.

Σήμερα, αφού η Σοφία Λόρεν είναι ένας ζωντανός θρύλος της μεγάλης οθόνης, το βγάζει στη δημοπρασία, όπου το φόρεμα μπορεί να πουληθεί ακόμη και 10 χιλιάδες δολάρια.

Άλλωστε η ταινία «Μilionairess» έγινε πιο γνωστή από τα κουτσομπολιά σχετικά με τη Σοφία Λόρεν, παρά για την υπόθεσή του. Λέγεται πως ο ηθοποιός (και συμπρωταγωνιστής της) Πίτερ Σέλερς ήταν τόσο ερωτευμένος με τη Λόρεν που της είχε πει πως θα μπορούσε να τινάξει στον αέρα ακόμη και τον γάμο του για εκείνη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η σκηνή με τη Λόρεν να βγάζει το ροζ φόρεμα είχε γίνει μία σκηνή-εμμονή για εκείνον» τόνισε ένας ειδικός σε δημιουργίες vintage, συμπληρώνοντας πως η γυναίκα που έλαβε το φόρεμα είναι πάρα πολύ τυχερή, καθώς ήδη υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι αγοραστές.

Φωτογραφίες: Youtube, Musica Disegno

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σοφία Λόρεν φόρεμα δημοπρασία στιλ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ