Καταγγελίες και για 3ο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη -Υπεξαιρούν ακριβά φάρμακα, τα πουλάνε στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Καταγγελίες και για 3ο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη -Υπεξαιρούν ακριβά φάρμακα, τα πουλάνε στο εξωτερικό

(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ακόμη νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, το τρίτο μέσα σε λίγες ημέρες, μπαίνει στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα.

Μετά από το «ΑΧΕΠΑ» και το «Ιπποκράτειο», αυτή τη φορά έγιναν καταγγελίες για το «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται υπεξαίρεση ακριβώς φαρμάκων τα οποία πωλούνται στο εξωτερικό.

Ανώνυμες επιστολές που έφτασαν στο γραφείο του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης στοχοποιούν δύο συγκεκριμένα πρόσωπα που εμφανίζονται να υπεξαιρούν φάρμακα από το συγκεκριμένο νοσοκομείο, τα οποία φέρονται να εξάγουν έναντι αμοιβής σε γειτονική χώρα. Κατά πληροφορίες, τα καταγγελλόμενα πρόσωπα φαίνεται ότι είναι γιατροί, ενώ ως χώρα προορισμός των φαρμάκων πιθανολογείται η Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, τα συγκεκριμένα ακριβά φάρμακα που υπεξαιρούνται προορίζονται για ασθενείς του «Θεαγένειου» οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές παθήσεις.

Υπό αυτές τις συνθήκες και αφού αξιολόγησε τα στοιχεία, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης διέταξε έρευνα στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας με το ερώτημα να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης. Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, η έρευνα εκτείνεται τουλάχιστον στο διάστημα της τελευταίας 5ετίας.

Ολα αυτά, ενώ τις προηγούμενες μέρες η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη με δύο ξεχωριστές παραγγελίες που έδωσε ζήτησε να γίνουν έρευνες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και το «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Για το πρώτο ερευνώνται καταγγελίες ότι ασθενείς δώρισαν χειρουργικά υλικά προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε επεμβάσεις που υποβλήθηκαν οι ίδιοι, ενώ στο δεύτερο ελέγχονται καταγγελίες για τροποποιήσεις στο πρόγραμμα εφημέρευσης του τμήματος Αιμοδοσίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεαγένειο καταγγελίες Εισαγγελέας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ