Κουρουμπλής: Είμαι υπέρ της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό - iefimerida.gr

Κουρουμπλής: Είμαι υπέρ της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ του ενδεχομένου να εκλέγεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθείας από τον λαό τάχθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε ό,τι αφορά τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η εισήγησή του περιλαμβάνει απλή αναλογική με μικρό bonus για το πρώτο κόμμα.

«Το σύστημα που εισηγούμαι είναι στο 95% απλή αναλογική, διότι αν υποθέσουμε ότι θα βάλουμε το όριο που προτείνω δηλαδή το 40%-41% με μία διαφορά 3 μονάδων από το δεύτερο κόμμα και ο ελληνικός λαός δεν δώσει σε αυτόν τον πρώτο σχηματισμό αυτό το ποσοστό αυτομάτως πάμε σε πλήρη αναλογική», είπε ο κ. Κουρουμπλής στον Real FM σχετικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου. «Οι 30 έδρες που μένουν, το λεγόμενο bonus θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός να το δώσει, δεν το δίνει το σύστημα», πρόσθεσε.

Ακόμη, μιλώντας για τη συνταγματική αναθεώρηση και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σημείωσε ότι το ζήτημα δεν είναι διαδικαστικό αλλά ουσιαστικό. «Το ζήτημα είναι αν μπορούμε όλα τα κόμματα να συγκλίνουμε σε ριζικές, ουσιαστικές αλλαγές που πραγματικά θα κατοχυρώνουν τη δημοκρατία, θα ενεργοποιούν τον πολίτη, θα καταργούν ζητήματα όπως είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών», πρόσθεσε ο κ. Κουρουμπλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ